Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2022. június 28., kedd

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiírták a közbeszerzési eljárást az új iskola építésére

Január elején a BMSK Zrt. kiírta az új csömöri iskola megépítésének engedélyezési és kivitelezési terveiről, illetve az épület megépítéséről szóló pályázatát. Ennek alapján a 6 hetes pályáztatást követően, a kiválasztás és szerződés aláírása után megkezdődik az engedélyezési és kiviteli tervek készítése, majd ezt követően indul el a kivitelezés, mely a pályázat kiírása szerint előre várhatóan két évet vesz igénybe.

Kiírták a közbeszerzési eljárást az új iskola építésére

Az új iskola építése szervesen illeszkedik az Önkormányzat Palotai utcából megközelíthető sport, rekreációs és intézményi központjának koncepciójába. A különböző egységek terveit erre tekintettel alkották meg a BMSK Zrt. és az Önkormányzat munkatársai. A sportcsarnok mellett elhelyezkedő szabadtéri sportpályákhoz kapcsolódóan önkormányzati beruházásként jelenleg is zajlik egy labdarúgó edzőpálya építése, a terep rendezése, közművek kialakítása, kerítés áthelyezése, és elkészült a tanuszoda és strand tervkoncepciója is. Az egyhektárnyi iskolaterület számára közel kétszázmilliós értékű ingatlan vásárlásáról döntött a képviselő-testület az elmúlt két évben.

Az iskola épületének terveit egyeztettük a kiváló, a szakmában elismert építészekből álló tervtanáccsal is, így úgy gondolom, hogy nagyon igényes, szép megjelenésű és modern épület készül majd a diákok számára a BMSK Zrt. beruházásában – mondta el Fábri István polgármester. Külön siker, hogy az udvaron épített sportpálya mellett a térségben egyedül a mi iskolánkhoz épül majd egy verseny méretű sportcsarnok, ami az intézmény sportos profilját határozottan megerősíti. Legalább ennyire fontos ugyanakkor, hogy a jelenlegi Major úti iskola is „felszabadul” a szükségmegoldásoktól, hiszen a diákok eloszlanak majd a két intézmény között, így megszűnhet a konténer terem és az egyéb ideiglenes teremhasználatok. Az általános koncepciónk lényege pedig, hogy az összes, önkormányzati beruházásban zajló sport- és rekreációs fejlesztés, így a szabadtéri sportpályák, majd később a tanuszoda, strand az ideális, központi elhelyezkedésből is adódóan mind a két iskola diákjai, és természetesen minden itt élő idős és fiatal csömöri számára használható lesz majd – mint ahogy a már kész létesítmények is jelenleg így működnek.

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás:  június 2., 16 és 30.

Zöldhulladék-szállítás: június 9. és 23.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és Légy ott programmagazin következő száma július elsején jelenik meg.

Időjárás