Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. június 3., szerda
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Két év után fizetett a biztosító

Két évvel ezelőtt a Vilma utcánál olyan gyorsan hajtott egy autó, hogy beleszáguldott a buszmegállóba, amit összetört. A biztosító most közel félmillió forintban állapította meg az önkormányzat kárát. A javításokat még a balesetet követően, saját költségén állította helyre az önkormányzat a Községgondnokság közreműködésével.

A balesetben megsérült a vasbeton maggal rendelkező téglaburkolatos buszmegálló egyik pillére, széttört az oldalsó üvegszerkezet, tönkrement a buszmegállót jelző KRESZ- tábla és oszlopa, valamint megrongálódott az útbaigazító faszerkezetű tábla is.

Előfordul, hogy a balesetek során az út melletti műtárgyakban (villanyoszlopokban, szalagkorlátokban,KRESZ-táblákban, buszmegállókban) okozott károkat az önkormányzat sajnos csak hosszú hónapok után tudja helyreállítani, hiszen azzal -  a későbbi jogviták elkerülése miatt -  érdemes megvárni a biztosító helyszíni szemléjét. Természetesen a balesetveszélyes helyzeteknél azonnal megkezdik a helyreállítást (pld. HÉV átjáró korlát a Hunyadi útnál, Joker előtti kerékpár tároló).

Legutóbb a Laky úton történt  jelentősebb káresemény, amikor egy gyorsan hajtó autó  villanyoszlopot döntött ki. Ennél az esetnél a helyreállításba szakkivitelezőt kellett bevonni, amely  várhatóan kora tavaszra állítja végzi el a helyreállítást.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot június 5-én és 19-én viszik el.

A zöldhulladékot  június 5-én és 26-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma május 29-én jelenik meg. A Légy ott programfüzet kiadása egyelőre szünetel.

Időjárás