Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. szeptember 19., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Késik a bérek kifizetése

Az állam által elkezdett közigazgatási átalakítás meghozta az első keserű „élményt” a közszférában dolgozóknak: a központi nyilvántartás problémái miatt idén már nem kapják meg bérüket az alkalmazottak.


Csömörön korábban mindig hó végével kapták meg bérüket az önkormányzati intézmények dolgozói. Ide tartoztak a Polgármesteri Hivatal mellett az általános iskolában, a zeneiskolában, az óvodában dolgozó pedagógusok, továbbá a könyvtár, a művelődési ház, a Községgondnokság és a Szociális Alapszolgáltatási Központ alkalmazottai. Ők szomorúan tapasztalhatják, hogy míg az elmúlt években, évtizedekben karácsony környékén már hozzájutottak havi jövedelmükhöz, addig idén már biztos, hogy nem jutnak pénzükhöz.
 


December 27-én és 28-án ugyanis a pénzügyi osztály munkatársai hiába kísérelték meg elutalni a béreket, megdöbbenve tapasztalták, hogy az iskola pedagógusainak és a járási alkalmazottaknak a különválasztása az önkormányzatnál maradó dolgozóktól oly mértékben bonyolult az Államkincstár számára, hogy az idei utolsó munkanapig nem tudták bérszámfejteni az alkalmazottak listáját. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem lehet elutalni a béreket. Információink szerint ugyanez a helyzet az érintett banknál számlát vezető többi önkormányzat esetében is. A következő banki munkanap 2013. január 2-án lesz, amikor újra kísérletet tesznek a bérek kifizetésére.

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot szeptember 11-én és 25-én, pénteken viszik el.

A zöldhulladékot szeptember 18-án, pénteken szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 25-én jelenik meg. 

Időjárás