Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. augusztus 11., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Képviselői látogatás a Polgármesteri Hivatalban

Tuzson Bence, Csömör országgyűlési képviselője személyesen egyeztetett Fábri István polgármesterrel aktuális települési kérdésekről.

Képviselői látogatás a Polgármesteri Hivatalban

Január óta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkári posztját is betöltő Tuzson Bence kedden a csömöri Polgármesteri Hivatalban találkozott településünk vezetőjével, Fábri István polgármesterrel. Az egy órás találkozón először a járványhelyzettel kapcsolatos aktuális helyzetről egyeztettek. Az idősek ellátásának kérdése már a veszélyhelyzet első napjaiban is kiemelt kérdésnek számított a választókerület településein, így Csömörön is. Áttekintették továbbá a válságos időszak várható gazdasági nehézségeit, a helyi ipari termelés csökkenéséből és kereskedelmi visszaeséséből származó esetleges adóbevétel kieséseket. Remélhetőleg a központi adózási változások nem fogják érdemben érinteni a nagyközség gazdálkodását.

A megbeszélésen szó esett továbbá a településfejlesztés legfontosabb kérdéseiről, illetve a nagyobb beruházásokról. Mindketten egyetértettek abban, hogy csak átgondolt léptékű növekedést szabad megvalósítani a település méretét illetően, hiszen a lakosságszám növekedése mindig együtt jár az infrastrukturális és intézményi ellátási igények növekedésével is, amelyek kielégítése az egész fővárosi agglomerációban nehézségeket okoz. A gazdasági övezet bővítését az önkormányzat továbbra is a jelenlegi Határ úti gazdasági-ipari övezetben szorgalmazza.

A polgármester tájékoztatást adott a közeljövő fontosabb beruházásai közül több megyei pályázati támogatással megvalósuló fejlesztésről, mint a Széchenyi út felújításának befejezéséről, az új bölcsőde építésének és a kerékpárút-hálózat bővítésének előkészületeiről, valamint az új iskola építéséről. A Laky út-M0-s szervizút veszélyes csomópontjának körforgalommá történő fejlesztése is szóba került, amelynek az önkormányzat által készített terveit nemrég hagyta jóvá a közlekedési hatóság.

Fotó: Ligeti Edina

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 17. és  31-én, illetve augusztus 14. és 28-án viszik el.

A zöldhulladékot  július 17.,  valamint augusztus 7. és 28-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma augusztus 28-án jelenik meg. 

Időjárás