Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fontosabb települési események, önkormányzati intézkedések

2013 február 06. –
Önkormányzati, települési hírek

2011. június 17-30.

– Összefoglalás –

 

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i ülésére). 

 

1.) Június 15-én Biró Attila alpolgármester képviselte településünket a Budapesti Agglomerációs Társulás alakuló közgyűlésén Gyálon. Június 17-én Csömör Nagyközség Önkormányzatának nevében, a Képviselő-testület korábbi felhatalmazásának megfelelően, aláírtam a társulási szerződést.

 

2.) Június 17-én este cserbenhagyásos, halálos kimenetelű gázolás történt a csömöri horgásztóhoz vezető Palotai úton, ahol egy XVI. kerületi, kerékpárral közlekedő lakost ütöttek el.  A Gödöllői Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoz az ügyben.

 

3.) Június 19-én, vasárnap a helyi evangélikus gyülekezet Találkozások Napja címmel negyedik alkalommal rendezte meg a gyülekezeti napot. Az egész napos rendezvénysorozat délelőtti istentiszteletén Mekis Ádám Észak-Pest megyei esperes prédikált, délután Johann Gyula lelkész meghívására Katona Botond történész tartott előadást a Csömör faluját egykor birtokló Chemeri Zay családból származó Zay Károlyról. Önkormányzatunk részéről a polgármester mellett Biró Attila alpolgármester, Tormay-Lesták Mária képviselő és Tihanyi Ferenc képviselő vett részt az eseményen.

 

4.) Június második felében több helyi önkormányzati intézményben évzáró, illetve idényzáró rendezvényeket tartottak. Június 20-án, a Mátyás Király Általános Iskola felkérésére, a tanévzárón az önkormányzat vezetője tartott ünnepi beszédet. A rendezvényen Tormay-Lesták Mária képviselő, az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság elnöke is részt vett. Szintén ők ketten képviselték az önkormányzatot a Petőfi Sándor Művelődési Ház idényzáró összejövetelén június 22-én.

 

5.) Önkormányzati vezetésünk kezdeményezésére június 22-én személyes egyeztetésen fogadtam a hivatalban a Magyar Kézilabda Szövetség vezetőit, Nemcsik Balázs főtitkárt és Katona Sándort, a versenybizottság elnökét. A találkozó célja a csömöri kézilabdasport lehetőségeinek és fejlesztésének átbeszélése, tekintettel a magyar kézilabda aktuális helyzetére, a várható támogatási rendszer átalakítására. A megbeszélésen részt vett Bagyánszki Zsolt, a férfi kézilabdacsapat utánpótlás edzője és Válé Flórián, a helyi nonprofit sport kft. ügyvezetője.

 

6.) Június 22-én kiírásra került a műszaki osztályvezetői álláshely. A jelentkezési határidő július 14., döntés  június 19-ig várható.

 

7.) Június 24-én dr. Gémesi György gödöllői polgármester meghívására Biró Attila alpolgármesterrel részt vettünk a XXI. Magyar Szabadság Napja gödöllői rendezvényen. Ugyanezen a napon alpolgármester úr Mogyoródon, a település egyik legnagyobb rendezvényén, az Apátsági Pincenapok és Egyházi Borok Fesztiválján is képviselte Csömört.

 

8.) Június 25-én Franka Tibor kerepesi polgármester meghívására Biró Attila alpolgármesterrel részt vettem Kerepesen a X. Nemzetközi Nemzetiségi Fesztiválon. A csömöri szlovákságot Szabó Erzsébet, a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke képviselte, a fellépők közül pedig nagy sikert aratott a csömöri Furmicska Néptánccsoport.

 

9.) Június 26-án került sor az úrnapi körmenetre. A római katolikus egyházközség szervezésében zajló, a település fő útjain látható színpompás virágszőnyeg kialakításában sok száz csömöri polgár működött közre. A Krisztus Szent Teste és Vére ünnepén a körmenet a helyi római katolikus plébános, Görbe József meghívására Bíró László tábori püspök vezette idén Csömörön. A szervezők meghívására az ünnepi ebéden képviselhettem önkormányzatunkat.

 

10.) A Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. június 29-én, illetve 30-án beadta a nevezéseket a Magyar Kézilabda Szövetséghez. A felnőtt férfi csapatot továbbra is az NB/I B. osztályba, a női csapatot azonban két osztállyal alacsonyabb szinten, a megyei első osztályba nevezte be. Az önálló nevezési joggal rendelkező, ám a nonprofit sport kft.-hez tartozó RFC Csömör futsal csapat ősztől ismét a nemzeti bajnokság első osztályában versenyez. Új szakosztályként az asztaliteniszezők a területi bajnokságban indulnak. (Az első osztályú kerékpárosok nevezése folyamatos).

Tovább folytatódtak az egyeztetések a kézilabdacsapatok játékosaival és edzőivel. A régi kft. alkalmazottainak döntő többségét három hónapos „próbaidőre” átveszi az új nonprofit sport kft. Az erre vonatkozó szerződést június 30-án írták alá a dolgozók.

 

11.) Június 30-án először került sor az önkormányzat által szervezett ünnepségre a Semmelweis-Nap keretében. A Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Népjóléti Bizottság képviselő tagjaival, dr. Szarka Zsuzsával, Boross Jenővel és Tormay-Lesták Máriával közösen köszöntöttük a helyi egészségügyi dolgozókat.

 

*****

 

— Imre Kovač, testvértelepülésünk Mojmírovce polgármesterének meghívására július 1—2. között Tihanyi Ferenc képviselőtársammal veszek részt a mojmírovcei Grassalkovich-kastély felújítási programjának záró rendezvényén.

— Július és augusztus hónapban nyári szünetet tart a képviselő-testület. A következő testületi ülésre várhatóan szeptember első felében kerül sor, addig esetlegesen, az eseményektől függően rendkívüli testületi ülés összehívása is elképzelhető.

 

 

Fábri István s.k.

polgármester

 

Általános hírek

Boglárka-túra

Májusban, a boglárkavirágzás időszakában, immár hetedik alkalommal indul gyalogos túra a Csömöri Körtúra útvonalán!

Bővebben
Megszakítás