Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. július 9., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Feszült a hangulat a 3-as számú bekötőútról zajló egyeztetéseken

Az önkormányzat a nem engedélyezett, belterületet érintő szabálytalan, hatalmas mennyiségű földszállítást két nap után leállítatta. Az építkezés szabálytalan megkezdése során valakik a súlykorlátozó közlekedési táblákat is eltávolították, ami miatt a helyi hivatal jegyzője rendőrségi feljelentést tett.

Feszült a hangulat a 3-as számú bekötőútról zajló egyeztetéseken


Fábri István polgármester az elmúlt tíz napban több személyes egyeztetést kezdeményezett a beruházást végző cégekkel. A csömöri önkormányzat vezetői, az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező Colas-Switelsky Konzorcium projektvezetői három alkalommal is tárgyalóasztalhoz ültek a felmerült problémák tisztázására. Az önkormányzat kifogásolta, hogy miért maradt el a lakosság tájékoztatása a beruházás megkezdése előtt, amikor ez az építtető feladata lett volna a jóváhagyott pályázati támogatás szerint. Nem véletlen, hogy már számos lakossági tiltakozó, számonkérő beadványt fogalmaztak meg a lakók, többek között a keresztező utcakapcsolatok, az előre nem jelzett útlezárások és a Laki sarok környékén várható közlekedési problémák miatt. Sikerült megállapodni abban, hogy várhatóan július 17-én lakossági fórumot tartanak a beruházásról, ahol a helyi vezetők mellett az építtetők és a kivitelezők is jelen lesznek (a pontos időpontról és a helyszínről szórólapokon tájékoztatják az érintett utcák lakóit).
 


Az önkormányzat az út belterületi tehermentesítő funkciója mellett azt is fontosnak tartja, hogy a kivitelezéskor minél jobban figyeljenek oda arra, hogy az út nyomvonalával érintett környék Csömör legfontosabb rekreációs területe is egyben: itt található a horgásztó, a védett ősláp, itt folyik a Csömöri-patak, erre vezet az egyik legforgalmasabb lovas útvonal, de jelentős a gyalogos kirándulók és kerékpárosok száma is. Azt kérik ezért a kivitelezőtől, hogy egyrészt a régi földutat, amely a nyomvonal döntő részén megmarad, járható állapotban adja át az építkezés befejezésekor, továbbá a régi, százéves “Paraszthidat” az előző önkormányzat által is jóváhagyott tervek szerint ne bontsák el, hiszen az új, forgalmas, leaszfaltozott hídon rendkívül veszélyes és kényelmetlen lesz a gyalogosok, kerékpárosok és lovasok áthaladása. Mivel errefelé egyáltalán nincs más átkelési lehetőség a patakon, ezért a turistaforgalom mellett a mezőgazdasági járművek is komoly veszélyt jelentenek majd a várhatóan igen nagy sebességgel keresztülhaladó gépjármű forgalom miatt.
 


Sokan tévesen úgy tudják, hogy gyalogjárda és kerékpárút is épül az út mellett. Nos, ez nagy tévedés, hiszen ugyan a korábbi vezetés eredetileg kérte ezt, ám 2008-ban mégis aláírták az erre vonatkozó lemondó nyilatkozatot.
 


Korábbi írásunk:


http://www.csomor.hu/module=news&action=show&nid=76548#MIDDLE 

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 3., 17. és  31-én, illetve augusztus 14. és 28-án viszik el.

A zöldhulladékot  július 17.,  valamint augusztus 7. és 28-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma augusztus 28-án jelenik meg. A Légy ott programfüzet kiadása egyelőre szünetel.

Időjárás