Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. augusztus 5., szerda
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Felújítják a Széchenyi utcát

A Pest megyei belterületi utak felújítására kiírt pályázaton 111 millió forintot nyert az önkormányzat a Széchenyi utca útfelújítására, valamint az Ibolya utca útépítésére. A pályázathoz az önkormányzet 21 millió forint saját önerőt biztosít így a két utca felújítása összesen 130,5 millió forintból valósul meg.

Az Ibolya utca útépítése már zajlik, az egészségházhoz hasonlóan itt is a pályázattól függetlenül kezdték meg az építést tekintettel arra, hogy ezen a régi településrészen  közösségi intézmény működik.

A Széchenyi utca útburkolatát a Rozmaring utca  és Laky sarok között újítják majd fel, ahol több közlekedésbiztonsági beruházás is megvalósul, így zebrát,  forgalomlassító középszigetet alakítanak ki, illetve  sebességkijelző berendezést telepítenek.

Az utóbbi két évben most nyílt lehetőség a Pest megyei régió települései számára útfelújítási pályázaton indulni. A mostani támogatás kifejezetten forgalmas,  közintézményekhez kapcsolódó utak felújítására nyújt lehetőséget éppúgy, mint a  Laky út felújítására elnyert pályázat is.

Az önkormányzat számára külön öröm, hogy mindegyik pályázaton sikerült támogatást elnyerni. Minden egyéb útfelújítás, nem csak Csömörön, hanem a Pest megyei régió településein is,  önkormányzati önerőből, vagy lakossági hozzájárulással valósulhat meg.

 

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 17. és  31-én, illetve augusztus 14. és 28-án viszik el.

A zöldhulladékot  július 17.,  valamint augusztus 7. és 28-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma augusztus 28-án jelenik meg. 

Időjárás