Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. december 9., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Felújítják a Széchenyi utcát

A Pest megyei belterületi utak felújítására kiírt pályázaton 111 millió forintot nyert az önkormányzat a Széchenyi utca útfelújítására, valamint az Ibolya utca útépítésére. A pályázathoz az önkormányzet 21 millió forint saját önerőt biztosít így a két utca felújítása összesen 130,5 millió forintból valósul meg.

Az Ibolya utca útépítése már zajlik, az egészségházhoz hasonlóan itt is a pályázattól függetlenül kezdték meg az építést tekintettel arra, hogy ezen a régi településrészen  közösségi intézmény működik.

A Széchenyi utca útburkolatát a Rozmaring utca  és Laky sarok között újítják majd fel, ahol több közlekedésbiztonsági beruházás is megvalósul, így zebrát,  forgalomlassító középszigetet alakítanak ki, illetve  sebességkijelző berendezést telepítenek.

Az utóbbi két évben most nyílt lehetőség a Pest megyei régió települései számára útfelújítási pályázaton indulni. A mostani támogatás kifejezetten forgalmas,  közintézményekhez kapcsolódó utak felújítására nyújt lehetőséget éppúgy, mint a  Laky út felújítására elnyert pályázat is.

Az önkormányzat számára külön öröm, hogy mindegyik pályázaton sikerült támogatást elnyerni. Minden egyéb útfelújítás, nem csak Csömörön, hanem a Pest megyei régió településein is,  önkormányzati önerőből, vagy lakossági hozzájárulással valósulhat meg.

 

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot október 25-én,  november 8-án  és november 22-én pénteken viszik el.

A zöldhulladékot november 1-jén, 15-én és 29-én pénteken viszik el. Decembertől tavaszig a zöldhulladék-szállítás szünetel.

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin következő száma november 27-én jelenik meg.

Időjárás