Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. március 20., szerda
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Félpályás útlezárás lesz a Hunyadi utcában

Május közepén a Hunyadi utca két szakaszán is munkálatok lesznek. A tervek szerint május 14-24. között a HÉV-átjáró előtti kanyarnál lévő szakaszt újítják fel, így itt ebben az időszakban félpályás útlezárás várható. Május 22-június 3. között a Kispályánál (Hunyadi-Gorkij kereszteződése) folyik majd a prizmás útkiemelés kialakítása, itt szintén félpályás útlezárásra kell számítani.

Félpályás útlezárás lesz a Hunyadi utcában

A Hunyadi utca végén, a HÉV-átjáró előtti kanyar  állapota mostanra kritikussá vált. Ennek az útszakasznak a felújítására is sor kerül hamarosan: az útfelület lemarását követően újraaszfaltozzák, ami minimális szélesítéssel is jár, valamint felújítják a járdát és az útszegélyt is. Bár felmerült a tervezettnél komolyabb műszaki megoldás megvalósítása is, ám ezzel  célszerű megvárni a HÉV-átjáró átépítését, illetve az útpálya nagyobb mértékű szélesítéséhez  plusz területre is szükség lehet. A jelenlegi beruházás tehát, bár jelentős minőségjavulást eredményez, korántsem tekinthető véglegesnek. 

A  Hunyadi-Gorkij utca kereszteződésben olyan prizmasort helyeznek el az útfelületen, amely az autók közeledtével – a napelemes technológiának köszönhetően  – felvillan, jelezve a közeledő autósoknak a kereszteződést és a gyalogátkelőhelyet. Ez a megoldás újszerűnek számít a településen. Emellett természetesen táblák is figyelmeztetik majd az autósokat az új forgalmi rendre. 

 

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot március 1-jén 15-én és 29-én pénteken viszik el. 
A zöldhulladék-gyűjtés márciusban szünetel. 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és a Légy ott programmagazin következő száma március 29-én jelenik meg.

Időjárás