Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. október 18., szerda
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Felhívás bölcsődei ellátásra való igény bejelentésére

  A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján csak a tízezernél több lakossal rendelkező településeknek kell bölcsődét üzemeltetniük, de ahol legalább öt gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy a település 3 év alatti lakosainak száma meghaladja a 40 főt, a települési önkormányzat köteles gondoskodni a gyermekek bölcsődei ellátásáról.

  Településünkön az óvodai férőhelyek bővítése miatt lehetőség van az augusztus 31-ig két és fél éves kort betöltött gyermekek óvodai elhelyezésére, amely úgy tűnik, eddig részmegoldásként segítette a szülők munkavállalását. Ezen kívül alanyi jogon havi 15.000 Ft-tal támogattuk a 3 év alatti gyermekek bölcsődei elhelyezését.

  Önkormányzatunknak 2018. december 31-ig kell eleget tennie valamilyen formában a bölcsődei szolgáltatási feladatainak, ezért pályázatot nyújtott be bölcsőde építésére, melynek elbírálása folyamatban van. Csömörön jelenleg két, alapítvány által fenntartott bölcsőde, családi bölcsőde működik.

  A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként, a gyermekek napközbeni ellátásának egyik formája, mely 20 hetestől 3 éves korú gyermekek szakszerű gondozását, nevelését végző intézmény.

  Az önkormányzat az igények felmérését követően dönt a bölcsődei ellátási szolgáltatás bevezetéséről, az ellátandók köréről, formájáról,  hogy ezen ellátást önállóan, társulásban, vagy ellátási szerződés útján biztosítja.

  Kérem a tisztelt csömöri lakcímmel rendelkező szülőket, hogy az igények megismerése, felmérése érdekében szíveskedjenek a 2017. szeptember 1-jén induló nevelési év során jelentkező bölcsődei ellátás iránti igényüket, indoklással együtt 2017. április 15. napjáig, a Csömöri Polgármesteri Hivatal címére levélben, vagy az igazgatasioszt@csomor.hu e-mail címre bejelenteni.

  Kérelem bölcsődei ellátási szolgáltatás igényléséhez

  Fábri István  sk.

                                                                                    polgármester

  PDF

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot  október 6-án és október 20-án, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot október 13-án és október 27-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma október 27-én  jelenik meg!

  Időjárás