Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. július 19., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Fedett sportpályáról és további szalagkorlát telepítéséről döntöttek

Az április 26-i képviselő-testületi ülésen döntés született a műfüves sportpálya lefedéséről, valamint a Laky bekötőút biztonságosabbá tételéről.

A képviselő-testületi ülésen az önkormányzat megvizsgálta a műfüves sportpálya lefedésének lehetőségét. Amint azt Válé Flórián, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az utánpótlás korosztályban csapatsportot űzők száma örvendetes módon gyarapszik, ugyanakkor a sportcsarnok egyre kevésbé képes kielégíteni az igényeket a meglévő kapacitás mellett. Lehetőség nyílt azonban arra, hogy TAO-s pályázatból a műfüves pályát téliesítsék, ezzel biztosítva a teljes szezonban a csapatsportok számára a helyet. A képviselő-testület a pályázat önrészére 20 millió forintot biztosításáról döntött.

A "Közösségi tér- és közterület fejlesztési program 2017-2021 - Főutak közlekedésbiztonsági fejlesztése" programcsomag keretében már korábban megindult a Laky bekötőút biztonságosabbá tétele szalagkorlátok elhelyezésének előkészítésével. Ennek leggazdaságosabb módja a Magyar Közút Zrt.-től bontott, de minőségileg kifogástalan állapotú szalagkorlátok vásárlása és szakértők által történő felszerelése. A képviselő-testület úgy határozott, hogy ezt a kezdeményezést folytatva újabb kb. 3000 folyóméter bontott szalagkorlátot vásárol és szereltet fel, mintegy 15 millió forint értékben. Ezzel a nyár folyamán a Laky bekötőút valamennyi kritikus szakasza szalagkorláttal lesz ellátva, növelve ezzel a közlekedésbiztonságot.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot  július 20-án, augusztus 3-án, 17-én és 31-én pénteken viszik el.
A zöldhulladékot július 13-án, 27-én, augusztus 10-én és 24-én szállítják el.

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin a nyári szünet után, augusztus 31-én jelenik meg.

Időjárás