Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. december 1., kedd

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Elhunyt Agárdi Mihály, korábbi önkormányzati képviselő

Agárdi Mihály földműves család gyermekeként, 1952. augusztus 8-án született Csömörön. Az általános iskolát Csömörön végezte, majd 1970-ben érettségizett a Szerb Antal Gimnáziumban. Ezt követően gépjármű-villamossági műszerésznek tanult, 25 éven át ebben a szakmában dolgozott. Később mezőgazdasági vállalkozóként tevékenykedett.

Elhunyt Agárdi Mihály, korábbi önkormányzati képviselő

1994-ben az FKGP-KDNP-MDF-MIÉP jelöltjeként önkormányzati képviselőnek választották. Megszakítás nélkül tizenhat éven keresztül, 2010-ig volt a képviselő-testület tagja, ahol a településrendezési és környezetvédelmi, továbbá a pénzügyi és sport bizottságban tevékenykedett. Egy képviselői lemondás eredményeként 2013-2014-ben is tagja volt a testületnek.

A rendszerváltás után lezajlott földkiadási, kárpótlási folyamat helyi irányításában aktívan közreműködött. A Csömöri Gazdaszövetkezet elnökségi tagja volt egészen halálág.

Több szálon is kötődött a csömöri kézilabdához: a hetvenes évek elején játszott a csapatban, majd a kilencvenes évek második felétől a szakosztály egyik vezetőjeként segítette a klub működését, azon belül a női csapat újraélesztésében játszott fontos szerepet.

A helyi református gyülekezet presbitereként is aktív közösségi életet élt, egy átmeneti időben saját ingatlanában adott helyt a lelkészi hivatalnak.

Az önkormányzat Agárdi Mihály emlékére kihelyezte a Polgármesteri Hivatal épületére a fekete zászlót és a képviselő-testület soron következő ülésén is megemlékezik róla.

Agárdi Mihálytól november 6-án pénteken, 12.00 órakor vesznek végső búcsút a csömöri temetőben.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot november 6-án és 20-án, pénteken viszik el.

Idén utoljára december 11-én, pénteken szállítják el a zöldhulladékot!
A puhaszárú zöldhulladékot csak a Zöld Híd által forgalmazott BIO zsákban (lebomló zsákban) lehet elhelyezni! (más zsákban kihelyezett hulladékot a Zöld Híd nem szállít el!)

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma november 27-én jelenik meg. 

Időjárás