Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2022. október 6., csütörtök

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

e-Papír szolgáltatás

A 451/2016. (XII.19.) Korm. rendelet 68. §-ának értelmében az elektronikus ügyintézést biztosító szervek 2018. január 1-jétől kötelesek biztosítani az ePAPIR szolgáltatás útján előterjesztett beadványok befogadását, ha az adott ügytípus elektronikus űrlappal nem támogatott.

Az általános célú elektronikus kérelem űrlap, azaz e-Papír szolgáltatás célja, hogy azokban az eljárásokban vagy egyszerű ügyekben is legyen lehetősége az ügyfélnek beadványát elektronikus úton továbbítani a hatóság felé, amelyeket gyakoriságuk vagy egyéb ok miatt nem indokolt elektronikus űrlappal támogatni.

Az e-Papír minden azonosított felhasználó számára elérhető, egyszerűen igénybe vehető, a papír alapú ügyintézés esetében megszokott szabad szöveges levél elektronikus változatának megfelelő szolgáltatás, amelynél azonban a küldő hiteles beazonosítása is megtörténik.

Az állampolgárok a https://epapir.gov.hu/ internetes felületen, Ügyfélkapus, eSZIG-el (elektronikus személyi igazolvány) vagy Részleges kódú telefonos azonosítás után állíthatják össze küldeményüket. A küldemény összeállításához először a hivatalt kell kiválasztani, majd a témacsoportot, végül a csoporton belüli ügytípust.

Első lépés az „Önkormányzati Igazgatás” témacsoport, azután az ügytípus legördülő menüből az üzenet jellegének megfelelő ügytípus kiválasztása.

A címzett kiválasztásához kattintani kell a „Válasszon hivatalt, vagy kezdjen el gépelni” sorra. Az ekkor megjelenő kereső az egymás után beütött betűknek megfelelő címzetteket jeleníti meg. Ha hivatalunknak kíván dokumentumot küldeni „CSÖMÖR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA” lesz a megfelelő címzett.

Egy szabadszöveges mezőben megírhatják, hogy milyen okból fordulnak az adott hivatalhoz. Ezt követen csatolhatnak dokumentumokat, majd akár a kérelmet, akár a csatolmányokat hitelesíthetik, majd beküldhetik a kérelmüket. Az oldal tetején található részletes súgó is.

A dokumentum elküldése után ki kell jelentkezni fent a nevünk melletti kis háromszögre, majd a „Kijelentkezés-re kattintással.

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás:  szeptember 8., 22.

Zöldhulladék-szállítás: szeptember 1., 15. és 29.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és Légy ott programmagazin következő száma szeptember 30-án jelenik meg.

Időjárás