Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. november 19., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Dán fúvószenekar járt Csömörön

2019. október 14-én a dániai Hovedgaard Skoleorkester fúvószenekar a művelődési házban adott közös koncertet a Csömöri Ifjúsági Fúvószenekarral.

Dán fúvószenekar járt Csömörön

Ez a kicsi, nagyjából 3000 fős település Dánia félszigeti részének középső részén helyezkedik el. Elmondásuk szerint, bár kicsi városkáról van szó, mégis 500 lakosuk aktívan zenél zenekarokban, kórusokban. Ennek központját adja iskolájuk, zeneiskolájuk, ahova nem csak diákok járnak közös muzsikálásra, hanem a tanulók szülei, zenét kedvelő fiatalok, amatőr zenészek is.

Előadásukban elsősorban filmzenék, könnyűzenei átiratok szerepeltek, amiket a 45 fős zenekar vezetőjével Anne Sophie Thykjærrel az élen, nagy lendülettel, vidámsággal sok-sok humorral mutattak be az egyre lelkesebb közönségnek. Köszönjük a művelődési ház segítségét abban, hogy ezt a kellemes koncertet megszervezhettük és reméljük, hogy ez a kapcsolat hosszabb távon is folytatódhat.

 

Ráduly Ildikó

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot október 25-én,  november 8-án  és november 22-én pénteken viszik el.

A zöldhulladékot november 1-jén, 15-én és 29-én pénteken viszik el. Decembertől tavaszig a zöldhulladék-szállítás szünetel.

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin következő száma október 31-én jelenik meg.

Időjárás