Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2021. május 15., szombat

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Csökkentik a hétvégi és az átmenő teherautó forgalmat

Csömörön, sok más településhez hasonlóan, 3,5 t méretű, vagy annál nagyobb teherautókkal már régóta csak behajtási engedéllyel lehet használni a mellékutcákat. A főútvonalakon ingyenes a közlekedés mindenkinek. Idén januártól az önkormányzat a községben élők nyugalma érdekében újabb szabályt hozott, ennek alapján szombaton 13 óra után egészen hétfő reggelig nem adnak ki behajtási engedélyeket, azaz a főútvonalakon kívül hétvégén a nagyteherautók nem használhatják Csömör mellékútjait.

Csökkentik a hétvégi és az átmenő teherautó forgalmat

További korlátozás, hogy a Vízműsor és Panoráma utca feletti útvonalakat is korlátozzák, itt általános tilalom lép érvénybe (vagyis sem hétköznap, sem vasárnap nem közlekedhetnek Mogyoród, Kerepes irányába a teherautók). A szigorításnak két oka van: a nagy mennyiségű, illegális sitt lerakások megelőzése és a falut csak áthajtási céllal használó teherautó forgalom visszaszorítása. Az erre található (nagyrészt Mogyoród és Kerepes irányában) mezőgazdasági földterületek tulajdonosai külön, ingyenes engedélyeket kaphatnak (pl. mezőgazdasági járművekre), melyhez a műszaki osztályon kell leadni a tehergépjármű rendszámát.

 

A behajtási engedélyekhez szükséges dokumentációk a lenti linkről, a "Behajtási kérelmek" mappában érhetők el. Az ideiglenes engedélynél a nyomtatványban található térképen jelölnie kell az útvonalat, majd visszaküldeni a beruhazas@csomor.hu ra a kérelemmel együtt .
A befizetési bizonylatot a kérelemmel együtt  kell beküldeni. 

 

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás: május 14. és 28.

Zöldhulladék-szállítás: május 21.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő lapszáma május 28-án jelenik meg.

Időjárás