Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. május 31., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Civil fórum aktuális helyi kérdésekről

Civil fórumot tartottak március 27-én a Polgármesteri Hivatalban. A nagy érdeklődés és részvétel mellett megtartott egyeztetésen több tucat helyi közösség, egyesület, egyház képviselője vett részt. Az önkormányzat kezdeményezésére létrehívott egyeztető fórum célja az volt, hogy fontos, a település széles rétegeit érintő, illetve meghatározó településfejlesztési kérdésekben a helyi lakossági csoportokat minél hatékonyabban bevonják a döntések előkészítésbe. 

Civil fórum aktuális helyi kérdésekről


Civil_forum_alt
 


A fórum egyik napirendi pontja folytatása volt a február elején megkezdett társadalmi egyeztetésnek, akkor a helyi intézmények, legnagyobb vállalkozások, pénzintézetek és szervezetek vezetői, továbbá a község díszpolgárai, Csömör Községért Emlékérem kitüntetettjei és országosan is ismert, helyi szakértői az önkormányzat vezetőivel közösen vitatták meg a várossá nyilvánítás lehetőségeit, előnyeit és hátrányait. 
 


További témaként a közeljövőben bevezetendő közterületi térfigyelő kamerarendszer kiépítéséről hangzott el tájékoztatás Kandolka Károly, az Erando Kft. ügyvezetője részéről, és mondhatták el – döntően támogató – észrevételeiket a megjelentek. Ezenkívül az illegális külterületi hulladéklerakás felszámolására tervezett önkormányzati intézkedésekről és ismételt civil szemétszedési akciókról is volt szó a rendezvényen. 


 


A Csömöri Kulturális Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, Harmath Diána részletes tájékoztatást adott a megjelenteknek a helyi civil szervezetek számára kiírt pályázat feltételeiről, szorgalmazva az egyesületek, alapítványok vezetőit, hogy pályázzanak.


Civil_forum_Dia 


Az önkormányzat részéről Fábri István polgármester, Biró Attila településfejlesztésért felelős alpolgármester és Pásztor Sándor képviselő, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke vett részt a fórumon.

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot május 8-án és 22-én, pénteken viszik el.

Május 15-én és 29-én reggel viszik el a  zöldhulladékot.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma május 29-én jelenik meg. A Légy ott programfüzet kiadása egyelőre szünetel.

Időjárás