Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. szeptember 19., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Bővítik a csömöri iskolát

Az önkormányzat egy évvel ezelőtt kezdte meg az egyeztetéseket az intézmény bővítésével kapcsolatban a Dunakeszi Tankerülettel. A település plusz területet vásárolt erre a célra a meglévő iskola és sportcsarnok mellett, a tervezett tanuszoda és strand közelében. Fábri István polgármester a tankerülettől az előzetes tárgyalások alapján azt az ígéretet kapta, hogy a csömöri iskola az elsők között bővülhet majd ki, és erre várhatóan 2019 év végéig döntés születik. Így is lett, a minisztériumi döntésről csütörtökön adott tájékoztatást Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

Bővítik a csömöri iskolát

A tegnapi miniszteri bejelentés alapján öt Pest megyei tankerületi központban 16 köznevelési intézményt bővítenek majd, melynek része lesz Csömör is, ahol várhatóan 16 osztályteremmel egészítik ki a jelenlegi kapacitást. Hogy ez pontosan a meglévő iskolaépületre való ráépítést, vagy az önkormányzat által biztosított új telekrészen önálló épület megépítését jelenti-e, majd a tervezés szakaszában dől el, az építkezés ugyanis 2021-ben indulhat el. A szomszédos települések közül Kistarcsa szintén 16, míg Veresegyház 24 tantermes bővítést kap.

A polgármester többször felhívta a figyelmet arra, amit Eich László korábbi tankerületi igazgató is jogos felvetésnek nevezett, hogy a szülők részéről határozott igény mutatkozik alternatív iskolai lehetőség biztosítására Csömörön. Egyelőre óvodai szinten van ugyanis csak választási lehetőségük a szülőknek, a jelenlegi egyházi és önkormányzati óvoda között.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot szeptember 11-én és 25-én, pénteken viszik el.

A zöldhulladékot szeptember 18-án, pénteken szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 25-én jelenik meg. 

Időjárás