Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. július 20., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Az óvoda és iskola épületeinek további fejlesztését és bővítését tervezik

Az idei év első, rendkívüli képviselő-testületi ülésén (január 22-én) Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester tájékoztatta a képviselő-testületet az önkormányzati tulajdonú Kacsóh P. utcai evangélikus óvoda és a Major úti iskolaépület fejlesztési és bővítési terveinek előkészületeiről. A koncepciót mindkét épület esetében az intézményvezetés, a fenntartók és a szülők képviseletével közösen létrehozandó intézményi tanácsában fogják megvitatni az érintettekkel.

Az önkormányzat támogatásával 2017 óta működik a VOLANKAR Zrt. működtetésében hétvégi éjszakai járat az Örs vezér tere és Csömör között (Weekendbusz).  Az ehhez szükséges 2,4 millió forintos támogatást a képviselő-testület erre az évre is megszavazta, így péntekről szombatra, valamint szombatról vasárnapra virradó éjjel továbbra is közlekedik az éjszakai járat.

A kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázatokkal kapcsolatban az önkormányzat  szakmai tanácsadással  szeretné segíteni a helyi vállalkozók munkáját.  A díjmentes szolgáltatás során az önkormányzat pályázatíró szakembere előminősítést végez az adott vállalkozás számára annak érdekében, hogy az aktuális pályázattal kapcsolatban mielőbb kiderüljön, releváns-e,  és ha igen, milyen esélyekkel indulhat el azon a csömöri vállalkozás. A szolgáltatást - melynek apropója, hogy  január elején a  Pénzügyminisztérium pályázatot írt ki  a mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatására -  a legutóbbi vállalkozói fórumon résztvevő csömöri kis-és középvállalatok vezetői által adott  javaslatra alapozva indítja el idén az önkormányzat.

A képviselő-testület  döntött arról, hogy a Mária Út Közhasznú Egyesülettel és több érintett önkormányzattal közösen kezdeményezi a Magyar Kormánynál, hogy a zarándok turizmusa fejlesztésére, a Mária-út fejlesztésére, és a közép-európai együttműködésre külön programot valósítson meg.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 5-én és július 19-én pénteken viszik el.

A zöldhulladékot július 12-én és július 26-án pénteken viszik el.

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin következő száma augusztus 30-án jelenik meg.

Időjárás