Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2021. április 16., péntek

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Átütemezték a nagyobb rendezvényeket

A jelenlegi vírushelyzet miatt Csömörön, mint ahogy az országban mindenhol, számos rendezvény elmaradt. Mivel ma még egyáltalán nem lehet látni, mikor oldhatják fel a közel fél éve tartó zárásokat és egyre szigorúbb szabályokat, a művelődési ház és az önkormányzat vezetése a következő időszak nagyobb, tervezett eseményeit átütemezte annak reményében, hogy a nyár eleji időszak már talán ad lehetőséget a közösségi rendezvények – akár korlátozott - megtartására.

Átütemezték a nagyobb rendezvényeket

A március 15-i rendezvény elmarad, előző évhez hasonlóan a civil szervezetek, intézmények, magánemberek egyedileg helyeztetik el a megemlékezés virágait a művelődési ház sarkánál lévő Petőfi-emléktáblánál az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére.

A húsvéti ünnepkörhöz  és a majálishoz tartozó nagy, tömeges rendezvények elmaradnak. Az egyházi korlátozásokról későbbiekben lesznek majd döntések.

A Csömöri napok  május végére tervezett időpontját  eltolták,  a  tervek szerint június 25-27. között tartják meg, ha ekkor már engedi a járványügyi helyzet. Az Úrnapi körmenet egyházi döntést igényel, amennyiben lehetséges, valószínűleg megtartják, mint ahogy a június 12-ei  fúvóstalálkozót is megrendezik a tervek szerint a zeneiskola és az önkormányzat rendezésében.

A nyárra tervezett "művházteraszok" a tervek szerint megvalósulnak, ugyanakkor a szervezők még egyeztetnek arról, hogy az őszre tervezett településrészi kisebb rendezvények közül néhányat, mint például a Középhegyi pikniket nyáron tartják meg.

A hagyományos Csömöri Bringafeszivál keretében lebonyolításra kerülő  XCO Magyar Bajnokságot  július 17-18. között megtartják,  de elképzelhető, hogy a fesztiválprogramok elmaradnak, így a hazai elitmezőny legnagyobb versenyét a múlt évhez hasonlóan zárt kapuk mögött rendezik.

Az augusztus  20-ai ünnepség és az augusztus 28-ára tervezett   Tófesztivál a tervek szerint megvalósul.

 

 

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás: április 2., 16., 30.

Zöldhulladék-szállítás: április 9. és 30.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő lapszáma április 30-án jelenik meg.

Időjárás