Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2022. január 17., hétfő

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Állampolgárok elektronikus ügyintézése

Az állampolgárok Elektronikus űrlapokat, és e-Papír szolgáltatással elküldött üzeneteket küldhetnek a hivataloknak, nem hivatali ügyintézéshez pedig elektronikus aláírással láthatják el tetszőleges dokumentumaikat.

Az elektronikus ügyintézés állampolgárok számára ügyfélkapun keresztül történik, amelynek létrehozása egyszeri regisztrációval lehetséges. A regisztráció nem igényel jelentős adminisztrációs többletet, az állampolgárok nagyobb hányada valószínűleg már rendelkezik ügyfélkapuval, mivel az állami adóhatóság felé évek óta történhet ily módon az adókötelezettségek bevallásának teljesítése.

2018. február 1.-óta az Ügyfélkapu regisztrációt a Csömöri Polgármesteri Hivatalban is el lehet végezni. Ez ügyben minden hétfőn 15-18 óra között Bacskai Józsefné Erzsikét, a Gödöllői Járási Hivatal Kistarcsai Kirendeltségének munkatársát kell keresni.

Az ügyfélkapus regisztrációról a https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/ugyfelkapu/regisztracio oldalon olvashat bővebben.

A http://allampolgar.netenahivatal.gov.hu/lakossagi-ugyek oldalon azok a jelenleg elérhető elektronikus szolgáltatások találhatóak összegyűjtve, amelyekkel az állampolgárok a legkülönbözőbb élethelyzetekben (tanulás, munka, szabadidő, személyes okmányok stb.) kapcsolatba kerülhetnek, és ügyfélkapus azonosítással használhatnak.

Ha van ügyfélkapunk az már elég ahhoz is, hogy elektronikus aláírással láthassuk el dokumentumainkat, amiket nem hivatali ügyintézés céljából, pl. email mellékletként küldhetünk el. Ilyen módon hitelesített dokumentumaink bizonyítják a személyazonosságunkat, titkosítottak, és megváltoztathatatlanok lesznek. Ez az AVDH hitelesítés szolgáltatás, ami elérhető itt: https://niszavdh.gov.hu . A használati útmutató fülre kattintva találunk segítséget is.

Mi magunk is ellenőrizhetjük, hogy egy kapott dokumentum alá van-e írva elektronikusan.  Ezt a  https://keaesz.gov.hu/keaesz/validate.html  oldalon tehetjük meg. A szolgáltatás használatát útmutató, és felhasználói kézikönyv is segíti.

A PDF dokumentumok megjelenítésére leggyakrabban használt Adobe PDF Reader program is képes a digitális aláírások ellenőrzésére, és az ezzel kapcsolatos adatok megjelenítésére.


 

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás: január 7 és 21-e.

A zöldhulladék-szállítás télen szünetel.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma január 28-án jelenik meg.

Időjárás