Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. szeptember 19., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

A termelőktől lehet vásárolni a piacon, a bolhapiac azonban elmarad

Most szombaton is vásárolhatunk minőségi, hazai és egészséges élelmiszert, illetve drogériai termékeket a Hősök terén csömöri és környékbeli termelőktől, de a hagyományos piac, beleértve a bolhapiacot is, mint egyben közösségi esemény, elmarad.

A termelőktől lehet vásárolni a piacon, a bolhapiac azonban elmarad

Az önkormányzat nem engedélyezi például az itt szokásos zenés programot, a közösségi főzést stb. A település vezetése és a termelői piac szervezői közösen úgy döntöttek, hogy az élelmiszer-beszerzés lehetőségét biztosítani kell a csömöri polgárok részére – ez a központi kormányzati irányelvekkel is maximálisan összhangban van a vészhelyzet idején - és ezt szabadtéren, a szigorú higiéniai előírásokat betartva még biztonságosabb körülmények között tehetik meg az emberek, mint az egész nap nyitva tartó, zárt terű élelmiszerboltokban. A téren az eladó termelők egymástól messze helyezkednek majd el, betartva a szigorú higiéniai előírásokat. Kérjük a vásárlókat, hogy semmiképpen se tekintsék közösségi eseménynek most a piacot, mert nem is lesz az, és az egészséges termékek vásárlására törekedjenek, lehetőleg pedig kerüljék a társas érintkezéseket. Nyilvános rendezvények, közösségi összejövetelek megtartását a helyi és a központi rendelkezések továbbra is tiltják, amit a közterület-felügyelők és a rendőrök szigorúan ellenőriznek.

A hétköznapi piaci árusok szintén kinn lehetnek más napokon a Hősök terén és a Béke téren, de esetükben is fokozottan ellenőrzik a higiéniai előírásokat.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot szeptember 11-én és 25-én, pénteken viszik el.

A zöldhulladékot szeptember 18-án, pénteken szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 25-én jelenik meg. 

Időjárás