Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2014 február 10. –
Önkormányzati, települési hírek

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 22-i ülésére.)

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt

fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

 

2013. október 10–22.

 

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 22-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete október 10-én tartotta rendes ülését. Az ülésen a képviselők mécses gyújtással megemlékeztek a 13 Aradi vértanúról és gróf Batthyány Lajos miniszterelnökről. A fejlesztési tartalék terhére 100 millió Ft-os költségvetési tartalékot szavaztak meg a jövő év eleji biztonsági működés érdekében. Ezenkívül több mint 20 millió Ft keretösszegben kisebb közterületi fejlesztésekre és felújításokra, továbbá az önkéntes helyi tűzoltó egyesület részére szavaztak meg támogatást.

 

2.) Október 12-n került sor a hagyományos civil külterületi szemétszedésre. A számos helyi szervezet, közösség részvételével zajló akciót a Csömöri Községgondnokság munkatársai és Berencsik László mezőőr segítette. A sokadik sikeres összefogásban közreműködő szervezetek: 1031. sz. Hunyady János Csömöri Cserkészcsapat, Csömöri Civil Egyesület, Csömöri Evangélikus Gyülekezet, Csömöri Polgárőr Egyesület, Hit Gyülekezet helyi csoportja, Összefogás Rehabilitációs Központ, Vox Animi Egyesület.

 

3.) Október 14-én lakossági fórumra került sor a művelődési házban, amelyen az önkormányzat ismertette a Kakas-telep útépítési terveit. A Zrínyi, Kinizsi és Dobó utca lakóit Fábri István polgármester és Juhos Dávid műszaki osztályvezető tájékoztatta az útépítési lehetőségekről. A fórumon részt vett Biró Attila alpolgármester, Eigler Tamás képviselő, Kósa István képviselő, Pásztor Sándor képviselő és Tormay-Lesták Mária képviselő, továbbá a településrészért korábban felelős önkormányzati képviselő, Boross Jenő.

 

4.) Október 15-én az Oktatási-, Sport és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Tormay-Lesták Mária bizottsági elnök vezetése mellett.

 

5.) Október 16-án a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület tartott közgyűlést a Szent István Egyetemen, ahol egyúttal a gödöllői egyetem idegenforgalmai szolgáltatásait mutatták be a házigazdák. A Perna Pál egyesületi elnök által vezetett közgyűlésen Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviseletében részt vett Fábri István polgármester is.

 

6.) Október 16-án a Polgármesteri Hivatalban tartott ülést a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével.

 

7.) Október 16-án elhunyt Krizsán Pál, korábbi önkormányzati képviselő. Október 19-én kísérték utolsó útjára a csömöri evangélikus temetőben, ahol Johann Gyula evangélikus lelkész búcsúztatta. A korábbi önkormányzati képviselőtársak nevében Vella Nándor, volt alpolgármester mondott búcsúbeszédet.

 

8.) Október 19-én bolhapiacra és termelői piacra került sor Hősök terén, ahol a számos árus részvételével lezajlott vásár ismét nagy sikert aratott az érdeklődők körében.

 

9.) Október 21-én a Petőfi Sándor Művelődési Házban lakossági fórumot tartott az önkormányzat a Pataksétány kialakítása során előállt új közbiztonsági helyzetről. Az érintett ingatlantulajdonosokat Fábri István polgármester és Pásztor Sándor, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke tájékoztatta a tervezett intézkedésekről. Az önkormányzatból részt vett még a megbeszélésen Biró Attila alpolgármester és Eigler Tamás képviselő, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnöke és Agárdi Mihály képviselő.

 

10.) Október 22-én 9 fő tett állampolgársági esküt a Polgármesteri Hivatalban: 8 fő Erdélyből, 1 fő Kárpátaljáról. Az egyszerűsített eljárás keretében lezárult honosítás utolsó aktusaként az új magyar állampolgárok eskütételén Fábri István polgármester mellett részt vett dr. Urbanics Gábor, a Gödöllői Járási Hivatal elnöke is.

 

11.) Több közterületi fejlesztés is zajlik a nagyközségben. Lakossági kérésre elkezdődött a Kistarcsai úton és az Erzsébet utcában, illetve a Rét utcában a forgalomlassítást szolgáló közlekedéstechnikai eszközök elhelyezése. A Jókai utca felújítása a végéhez közlekedik, amihez kapcsolódóan a baptista imahát előtti parkoló építését is megkezdték. A Szabadság út Gorkij fasor–Béke tér közötti szakaszának felújítása, ehhez kapcsolódóan pedig új parkolók kialakítása várhatóan október végére fejeződik be, utána a Béke tér további részének átépítését kezdik meg.

 

 

******

 

– Október 23-án az önkormányzat és a művelődési ház közös ünnepi megemlékezést tart az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére, amelyen dr. Szarka Zsuzsanna képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke mond ünnepi köszöntőt.

 

– Október 27-én a református gyülekezet ünnepi emlékmű állítására kerül sor a Temető közben.

 

– November 9-én a Csömöri Sportcsarnokban harmadik alkalommal kerül megrendezésre a térség legnagyobb szlovák hagyományőrző rendezvénye, a Tollfosztó.

 

– November 18-án a Gödöllő Környéki Turisztikai Egyesület szakmai rendezvényét tartjuk a Csömöri Evangélikus Gyülekezet Ifjúsági Házában „A vallási turizmus lehetőségei a Gödöllői térségben” címmel.

 

– A következő rendes képviselő-testületi ülésre november 22-én, kedden kerül sor.

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás