Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. február 19., szerda
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

Fábri István polgármester beszámolója a 2013. augusztus 27. - szeptember 12. közötti időszakról.

Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-ei ülésére.


 


– Összefoglalás –


 


1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 27-én rendkívüli ülést tartott. A testület támogatta az óvoda pótelőirányzat iránti kérelmét a játszóudvar felújítására és új technikai dolgozói státusz létrehozására. A képviselők emellett kiírták a közbeszerzési pályázatot a Béke tér és a Szabadság út felújítására a Gorkij fasor–Béke tér közötti szakaszon.


 


2.) Augusztus 29-én a Népjóléti Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetésével.


 


3.) Augusztus 31. és szeptember 1. között rendezték meg erdélyi testvértelepülésünkön a Torockói Falunapokat. Az eseményen közös produkciójukkal léptek a Furmicska és a Csicsörke néptáncegyüttesek. A csömöri küldöttség tagjai, Szabó Erzsébet, a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Fábri István polgármester, Bátovszky János iskolaigazgató és Szeltner László művelődési ház igazgató, Szőcs Ferenc torockói polgármester meghívására látogattak el testvértelepülésünkre.


 


4.) Szeptember 2-án került sor a Mátyás Király Általános Iskola tanévnyitó ünnepségére. A rendhagyó módon az első tanítási nap reggelén megrendezett ünnepségen Bátovszky János iskolaigazgató és Fábri István polgármester köszöntötte a diákokat, a szülőket és a tanárokat.


 


5.) Szeptember 2-án a Kistarcsai Rendőrőrsön folytatott egyeztetést a nagyközség közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzetéről Ignéczi József  őrsparancsnok és Fábri István polgármester.


 


6.) Szeptember 2-án a 20 éves jubileumi Szüreti mulatság részleteiről egyeztetettek a Petőfi Sándor Művelődési Házban a korábbi bírópárok, Szeltner László művelődési ház igazgató, Fábri István polgármester és Miklós Daniella kommunikációs vezető, továbbá a meghívott helyi lovardák és lovastanyák tulajdonosai.


 


7.) Szeptember 4-én az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság tartott ülést a Polgármesteri Hivatalban Pásztor Sándor bizottsági elnök vezetésével.


 


8.) Szeptember 5-én Eigler Tamás bizottsági elnök kezdeményezésére rendkívüli ülést tartott a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság.


 


9.) Szeptember 7-én rendezték meg a IV. Csömöri Sportnapot. A Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. szervezésében lezajlott nagyszabású tömegsport esemény keretében adta át a mintegy 50 millió Ft értékben társasági adós pályázati és önkormányzati forrásból felújított Csömör Sportcsarnokot Fábri István polgármester, Tihanyi Ferenc sportért felelős önkormányzati képviselő és Válé Flórián a nonprofit sport kft. ügyvezetője. Szintén a rendezvény keretében adták át Bagyánszki Zsolt testnevelő tanárnak és kézilabda edzőnek a Fábián Ferenc Díjat.


 


10.) Szeptember 7-én első alkalommal szerveztek Csömörön termelői piacot. A szintén hamar népszerűvé vált bolhapiaccal egybekötött vásár iránt rendkívül nagy volt a lakossági érdeklődés. A mezőgazdasági termékeket árusító termelők vásárát Újszászi Erika szervezte, önkormányzati támogatás mellett.


 


11.) Szeptember 10-én a Polgármesteri Hivatal dolgozói kistérségi kiránduláson vettek részt, melynek keretében Gödöllő és a környék településeinek nevezetességeit tekintették meg.


 


12.) Szeptember 11-én az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Tormay-Lesták Mária elnök vezetésével.


 


 


 


*****


 


– Szeptember 14-én második alkalommal rendezik meg a Béke téri estéket civil, lakossági szervezésben, önkormányzati támogatással.


 


– A következő rendes képviselő-testületi ülésre szeptember 26-án kerül sor.


 


– Szeptember 28-án kerül sor a jubileumi, 20. Szüreti Mulatságra a Petőfi Sándor Művelődési Ház szervezésében.


 


 


 


Fábri István s. k.


polgármester

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot február 14-én és 28-án pénteken viszik el.

A zöldhulladék-szállítás télen szünetel.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma február 28-án jelenik meg.

Időjárás