Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2015 március 26. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2015. február 19.- 2015. március 12. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 12-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete február 19-én tartotta ülését, melyen a képviselők többek között elfogadták az önkormányzat 2015. évi költségvetését. Két álláspályázatról is döntött a testület, a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. új ügyvezetőjéről, valamint a főépítész személyéről, illetve elbírálták a díszpolgári címre és a községért emlékéremre beérkezett javaslatokat is. Döntés született továbbá arról, hogy néhány hónapon belül összevonásra kerül a községgondnokság és a településszolgáltató nonprofit kft.

 

2.) A február 21-én megrendezett termelői piacot ismét a bolhapiaccal együtt tartották, sok termelőt és vásárlót vonzott a Hősök terére.

 

3.) Február 21-én a Petőfi Sándor Művelődési Ház adott otthont a Turnovszky István Kertbarát Kör által immár négy évtizede megrendezésre kerülő borversenynek.

 

4.) Február 21-én zárult az egyhetes, több mint fél évszázados múltra visszatekintő Farsangi imahét a Csömöri Evangélikus Gyülekezet közösségi házában.

 

5.) Február 24-én a Gloria Victis Közhasznú Alapítvány a kommunista diktatúrák áldozatai emléke előtt tisztelegve tartott koszorúzással egybekötött megemlékezést. Az önkormányzat koszorúját Szántóné Hermányos  Mária képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnökhelyettese helyezte el az emlékműnél.

 

6.) Február 26-án Gyálon tartották a Fővárosi Agglomerációs Önkormányzati Társulás ülését, amelyen többek között elfogadták a társulás 2015. évi költségvetését. A társulás elnökének ismét Pápai Mihály gyáli polgármestert, alelnökének pedig Szabó Józsefet, Szigetszentmiklós polgármesterét választották. Településünket Fábri István polgármester képviselte az ülésen.

 

7.) Február 26. és március 1. között a Budapesti Hungexpo Utazás kiállításon a GKRTE-vel közös standon képviseltette magát Csömör település, mely eseményen elsősorban az idei Falunapok rendezvénysorozatának keretében megrendezendő  ”X. Egyházi és Világi Borok Versenye” című program népszerűsítése volt a cél.

 

8.) Március 2-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

9.) Március 3-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

 

10.) Március 3-án a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülésezett Tihanyi Ferenc elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatalban.

 

11.) Március 3-án Csömör Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Tormay-Lesták Mária alpolgármester elnöklésével rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott, melyen döntöttek a Hyginett Kft. ingatlanaira vonatkozó rendezési terv módosításáról, továbbá a központi előírások változása miatt szükségessé váló módosításokat is elfogadták a helyi szociális rendelet esetében.

 

12.) Március 7-én immár második alkalommal szervezett rangos táncversenyt Csömörön a Cit-Car Tánccsoport Egyesület. A Csömöri Sportcsarnokban idén a regionális Budapest Táncversenyt tekinthették meg az érdeklődők.

 

13.) Március 10-én Dr. Szarka Zsuzsanna egészségügyi tanácsnok és Eigler Tamás beruházási tanácsnokvezetésével a képviselő-testület több tagja, Fábri István, Madarasné Dr. Hülitzer Katinka, Pásztor Sándor, Tormay-Lesták Mária, illetve Juhos Dávid műszaki osztályvezető megtekintette az Ürömön és Budakalászon az elmúlt években megépült egészségházat.

 

14.) Március 11-én a Csömör-Budapest közötti buszszolgálgatást végző Vo-Lan Kar Zrt. munkatársaival, Kun Péter és Hermann Mónika forgalmi vezetőkkel egyeztetett a Polgármesteri Hivatalban Fábri István polgármester. A megbeszélésen a Weekendbus járatainak és a tömegközlekedést kiszolgáló infrastruktúra-fejlesztéseknek a lehetőségeiről volt szó.

 

15.) Fejlesztések:

1.) A Határ úti telephelyen nagy erőkkel zajlik a Procter & Gamble- Hyginett Kft. új gyáregységének az építése.

2.) Március hónapban elkezdődött az M0-s körgyűrű már régebben követelt környezetvédelmi beruházásainak a megvalósítása a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából: új és bővített zajvédő falak építése, zajáteresztő töltésbevágások megszüntetése.

3.) Napokon belül befejeződik a HÉV-állomás utcában a sarki önkormányzati ingatlanon régebben működő üzemcsarnokok és a raktárépületek, valamint a betonalapzatok bontása.

4.) Az általános iskola, a sportcsarnok és a szabadtéri sportközpont számára több tucat kerékpártárolót telepített a Csömöri Községgondnokság.

 

******

 

– Március 14-én szombaton, 15.00 órakor pályaavató futballmérkőzést tartanak a múlt év őszén átadott szabadtéri sportcentrum élőfüves futballpályáján.

 

– Március 15-én vasárnap, 15.00 órakor kezdődik az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezendő ünnepség a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

– Március 27-én a helyi polgármesteri hivatal lesz a helyszíne a Gödöllői Többcélú Önkormányzati Társulás következő ülésének.

 

– A következő képviselő-testületi ülésre 2015. április 9-én kerül sor.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

 

 

Megszakítás