Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2014 október 01. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2014. augusztus 28. – szeptember 18. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 18-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületeaugusztus 28-án tartotta legutolsó, ülését, melyen a képviselők többek között kiválasztották a Szedervögyi út kivitelezőjét, döntöttek az alanyi jogú nyelvtanulás-támogatás kidolgozásáról, illetve egy rendkívüli, a Kodály köröndi tűzesetben érintett csömörön tanító pedagógus támogatásáról is.

2.) Augusztus 29-én időszakos kiállítás nyílt a Petőfi Sándor Művelődési Házban, Tálosné Violányi Mariann aqvareljeit tekinthetik meg az érdeklődők.

3.) Szeptember 1-én reggel Tanévnyitó rendezvénnyel kezdetét vette a  2014/2015 tanév, melyen Bátovszky János a Mátyás Király Általános Iskola igazgatója köszöntötte a diákokat és a pedagógusokat. A rendezvényen Fábri István polgármester képviselte az önkormányzatot.

4.) Szeptember 1-től Király Noémi főépítész egyéni vállalkozóként megkezdte munkáját. Hetente egy alkalommal, hétfői napokon dolgozik a Polgármesteri Hivatalban.

5.) Szeptember 6-án Béke téri estéket a Felvári presszónál immár harmadik alkalommal tartották meg. Ismét nagy sikerrel és érdeklődés mellett. A kulturális programban könnyűzenei, hagyományörző és irodalmi műsor is szerepelt. A rendezvényen részt vett Ráduly Ildikó a Krammer Teréz Zeneiskola igazgatója, Takács László a Vox-Animi Vegyeskar karnagya, Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária és Eigler Tamás képviselők. A rendezvény keretében, Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületi döntése értelmében  Formánné Gulyás Csilla Vox Animi Vegyeskar kórustagja „Csömör Tiszteletbeli Polgára” elismerésben részesült, melyet Fábri István polgármester adott át.

6.)    Szeptember 6-án egy újabb lokálpatrióta rendezvény került első ízben megrendezésre Középhegyi piknik címen, Nagy Imre  a Turnovszky István Kertbarát Kör elnökhelyettesének szervezésében a Laky park települési alközpont környékén lakók számára.  A gyermekprogramok mellett könnyűzenei koncert és közös bográcsozás fogadta az odalátogatókat.

7.)    Szeptember 6-án került megrendezésre a sportcsarnokban, immár harmadik alkalommal az 50 éve első osztályú tagságot szerzett férfi felnőtt kézilabda csapat tiszteletére a Fábián Ferenc Emléktorna. Az akkori csapat még élő játékosai és későbbi generációk nem kevésbé legendás első osztályú csömöri együtteseinek képviselőivel, a magyar öregfiúk válogatottal és régi csapatvezetőkkel emlékeztek együtt a régi időkre. A régi játékosok díjait Tormay-Lesták Mária, Tihanyi Ferenc képviselők, Válé Flórián a sportcsarnok igazgatója és Fábri István polgármester közösen adták át.

8.) Szeptember 7-én Cinkotán  rendezték meg az idei Talentum-Csömör Kupa III.-Pátria Takarék PMB díjlovas versenyt, amelyen ismét volt csömöri győztes Barvicz Claudia személyében. A díjakat Fábri István polgármester adta át.

9.) Szeptember 8-án otthonában köszöntötte Fábri István polgármester a 90. életévét betöltött Hulik Ferencnét.

10.) Szeptember 8-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

11.) Szeptember 8-án Isaszeg emlékműavatást tartottak.  Az emlékművet közadakozásból újították fel, melyhez a csömöri önkormányzat is hozzájárult. Az ünnepségen Isaszeg város vezetése külön köszönetet mondott Csömör Nagyközség Önkormányzatának a segítségért, illetve a szimbolikus kezdeményezésben való részvételért, melynek keretében a képviselők és hivatali dolgozók gyalogos zarándokaltot tesznek, térségben lezajlott győztes 1849-es csata hőseinek tiszteletére.

 
12.)Szeptember 9-én az Oktatási, Sport és Kulturális Bizottság Tormay-Lesták Mária elnöklete mellett tartotta meg ülését a Polgármesteri Hivatalban.
 
13.) Szeptember 9-én A Gödöllői Rendőrkapitányság Kistarcsa Rendőrőrs szervezésében „A lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozása érdekében a közrend és közbiztonság megszilárdítása” címmel Közbiztonsági Fórum-ot tartottak Kistarcsán a Polgármesteri Hivatalban, mely fórumon Pásztor Sándor képviselő az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke vett részt.
 
14.)Szeptember 10-én az Ügyrendi és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Pásztor Sándor elnöklete mellett.
 
15.)Szeptember 10-én 73 éves korában elhunyt Weckermann Sándor Csömör Nagyközség Önkormányzatának volt képviselője. 1990–2002. között volt tagja a helyi képviselő-testületnek. 1991–2002 között a Községrendezési, Földügyi és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként tevékenykedett. Temetése 2014. szeptember 26-án pénteken 14 órakor lesz a csömöri temetőben.
 
16.)Szeptember 11-én a Népjóléti Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök asszony vezetésével.
 
17.)Szeptember 11-én állandó kiállítás nyílt a Petőfi Sándor Művelődési Ház előterének felújítása alkalmából. Az előtér, illetve a büfé előtti falakra kerültek fel csömöri művészek által felajánlott alkotások.
 
18.) Szeptember 13-án Csömör szlovákiai testvértelepülésén, Mojmirovcén (Ürmény) került sor a település legnagyobb közösségi rendezvényére, a Mojmirovcei falunapokra. Imre Kovác polgármester meghívására a Furmicska Néptánccsoport adott nagysikerű műsort Szabó Erzsébet szlovák nemzetiségi elnök vezetésével, akiket elkísért Fábri István polgármester és Tihanyi Ferenc önkormányzati képviselő is. A rendezvényen részt vettek az osztrák és a cseh testvértelepülések polgármesterei is.
 
19.)Szeptember 13-án a Gloria Victis Alapítvány szervezésében „Nemzeti szocializmus és kommunizmus” című konferenciára került sor a Csömöri Polgármesteri Hivatalban. Mátyás Sándor alapítványi vezető és Biró Attila alpolgármester köszöntője után számos neves előadó volt jelen a rendezvényen, többek között Tőkés László európai parlamenti képviselő, református püspök, Hartyányi Jaroszlava, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke, az Ukrán Világkongresszus alelnöke és Göran Lindblad, svéd politikus, az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformjának elnöke.
 
20.)  Szeptember 14-én a rossz idő miatt hivatalosan lemondott program ellenére mintegy harminc lelkes kerékpáros mégis megjelent a Csömöri Kerékpáros Körtúra nyitó alkalmának indulási pontján, a Béke téren. A szervezők ezért végül úgy döntöttek, hogy letekerik a 22–25 kilométeres útvonalat, amely döntően külterületen, a faluhoz közeli részeken haladt. A rendezvényen részt vett Fábri István polgármester.

21.) Szeptember 17-én Csömör kincsei – helytörténeti és helyismereti klub nyitó alkalmára került sor Sinka István Községi Könyvtárban. Csömör hivatalos címeréről és logojáról  Hermányos Mária tervezőgrafikus beszélt. A régi csömöri strandról szóló beszélgetést Tenczer Ágnes vezette, a meghívott vendég Takács László zenetanár, kórusvezető volt. Az igen jó hangulatú rendezvényen Fábri István polgármester is részt vett.
 

A választásról:

 

Szeptember 1-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében a Helyi Választási Bizottság eskütételére és alakuló ülésére került sor. Az eseményen jelen voltak: Dr. Katona Péter jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője, Kovács Jánosné igazgatási osztályvezető, a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese és Fábri István polgármester. Lezárult az ajánlásgyűjtési időszak a helyi önkormányzati választásokra. Csömörön 2 polgármesterjelölt és 20 képviselőjelölt gyűjtötte össze a szükséges számú ajánlást.

Hasonlóan, mint négy évvel ezelőtt, október 12-én szlovák és német nemzetiségi önkormányzati választás is lesz Csömörön. Már most több mint háromszorosára, háromszáz fölé nőtt a szavazásra regisztráltak száma a szlovák önkormányzat esetében, akik a négy helyre összesen 5 jelölt közül választhatnak majd nemzetiségi képviselőt.. A német regisztráltak száma is nőtt a négy évvel ezelőtti választáshoz képest, megközelíti a százat. Itt a három helyre 6 jelölt közül választhatnak képviselőt.

 

A következő rendes képviselő-testületi ülést 2014. szeptember 25-én tartja az önkormányzat.

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Általános hírek

Hagyományok napja

2024. április 20-án, 10.00 órától Hagyományok napja rendezvényt tartanak a Hősök terén, a Mesterségek bemutatója

Bővebben
Megszakítás