Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2015 október 22. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2015. szeptember 24. – október 15. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 15-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 24-én tartotta rendes ülését, melyen elfogadták az óvoda 2015/2106 évi munkatervét. Döntés született az általános iskola részére szükséges szakemberek foglalkoztatásának ügyében. Rendeletet alkottak a képviselők a helyi címerről, zászlóról, logóról és a településnév használatáról. Az ülés elején köszöntötték a csömöri mountain bike szakosztály és a magyar válogatott vezetőjét, Valter Tibort és azt a négy helyi versenyzőt – Juhász Zsoltot, Valter Attilát, Dina Mártont és Benkó Barbarát –, akik a magyar kerékpársport eddigi legnagyobb sikerét érték el azzal, hogy a nyári, Olaszországban megrendezett Európa bajnokságon hatodik helyet szereztek.

 

2.) Szeptember 26-án rendezték meg községünk második legnagyobb eseményét, a Szüreti mulatságot, melynek keretében a hagyományokhoz híven főzőversenyt, pálinka- és befőző-versenyt is tartottak a Petőfi Sándor Művelődési Házban és a Hősök terén. A színpadi programokra a kedvezőtlen időjárás miatt a művelődési házban került sor A rendezvény főszervezője Szeltner László igazgató volt. Fábri István polgármester mellett Eigler Tamás, Kadók Ferencné, Pásztor Sándor, Szántóné Hermányos Mária és Tihanyi Ferenc képviselők is részt vettek az eseményen.

Ez volt a 300 éves helytörténeti rendezvénysorozat induló alkalma, melyhez kapcsolódóan előző délután fotókiállítás nyílt a művelődési házban a régi szüreti mulatságok képeivel, melyet Félegyházi-Sütő Eszter a Csömör TV szerkesztője nyitott meg.

 

3.) Szeptember 29-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését Pásztor Sándor elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatala tanácstermében.

 

4.) Szeptember 29-én képviselői egyeztetést tartottak a hivatal tanácstermében az Egészségház tervezésével kapcsolatban, amelyen többek között bemutatásra kerültek az épület új tervei látványtervei.

 

5.) Október 2-án Fábri István polgármester a Fővárosi Agglomerációs Társulás ülésén képviselte önkormányzatunkat Gyálon. A megbeszélést az agglomerációs közlekedés felmerült finanszírozási problémáinak tárgyában hívta össze Pápai Tibor gyáli polgármester.

 

6.) Október 3-án a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat szokásos szakmai kirándulására került sor, az idén Györköny község volt az úti cél.

 

7.) Október 4-én, immár 4. alkalommal került megrendezésre a Csatangoló országos teljesítménytúra Csömörön, melyen a közel 400 fő résztvevő 10, 25 és 35 km-es távon próbálhatta ki állóképességét. A rendezvényre a helyi nordic walking szakosztály és sport kft. szervezésében került sor, Biró Erika vezető koordinálása mellett.

 

8.) Október 6-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök vezetésével.

 

9.) Október 6-án a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, az ülést Tihanyi Ferenc, a bizottság elnöke vezette.

 

10.) Október 6-án Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Aradi vértanúk emléke előtt gyertyagyújtással tisztelgett a Hősök terén.

 

11.) Október 7-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság ülésezett Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

12.) Október 9-én a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban Tihanyi Ferenc elnöke vezetésével.

 

13.) Október 9-én a „300 éves Csömör újratelepítése” rendezvénysorozat keretében megnyílt a Csömör 300 éve című kiállítás a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A kiállítást Winkler Ágnes történelemtanár, Csömör történetének kutatója nyitotta meg. A csömöri polgárok archív képeiből összeállított tárlaton Fábri István polgármester és Kadók Ferencné képviselő is részt vett.

 

14.) Október 10-én a Turnovszky István Kertbarát Kör ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a helyi művelődési házban. Bálint György (közismert nevén: Bálint gazda) kertészmérnök, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, a kertbarát szövetség országos és megyei elnökei, valamint dr. Paulovics Mihály volt tanácselnök, Bátovszki György korábbi és Fábri István jelenlegi polgármester köszöntötték a szervezetet. Az ünnepi beszédet Fogd József elnök mondta,aki már több évtizede elnöke a kertbarát körnek. A rendezvényen mellett Kadók Ferencné, Szántóné Hermányos Mária és Tihanyi Ferenc képviselők is részt vettek.

 

15.) Október 11-én a Holokauszt, a Csömörről elhurcolt és koncentrációs táborokban életüket vesztett csömöri polgárok emlékére rendezett megemlékezésen Gordon Gábor az Élet menete Alapítvány elnöke, Fábri István polgármester és Hantos Péter a ZSIT Egylet képviselőjeként mondott beszédet. A megemlékező szertartás, melynek a helyszíne a 2013-ban felújított Zsidó temető volt, Verő Tamás rabbi celebrálta.

 

16.) Október 13-án Gödön, a DMRV Zrt. sajtóeseményén Önkormányzatunkat Tihanyi Ferenc képviselő, a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, illetve Benkó Gábor műszaki osztályvezető képviselte. Az eseményen a gödi vízbázisra épülő ivóvízellátó rendszer bővítését mutatták be, mellyel Fót és Csömör települések vízellátásának minőségét javítják.

 

17.) Október 13-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság rendkívüli ülést tartott Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban, melyen az önkormányzati folyószámla-vezetésre ajánlatot tevő pénzintézetek ismertették pályázati ajánlatukat.

 

18.) Október 13-án az Önkormányzat 25 éves jubileumi rendezvényére került sor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, melyre a valamikori csömöri képviselő-testületi tag meghívást kapott Fábri István jelenlegi és Bátovszki György korábbi polgármester  részt vett.

 

19.) Október 14-én evangélikus szertartás szerint temették el Erdélyi Mihályt, aki Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviselője volt 1990 – 1998 között.

 

20.) Október 15-én a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület tartotta ülését Perna Pál elnök vezetésével, Monoron. A szakmai rendezvényen dr. Zsombok László monori polgármester köszöntötte a vendégeket. Az ülésen Fábri István polgármester vett részt az Önkormányzat képviseletében.

 

******

– Október 17-én Civil faluszépítés a Csömöri Szabadtéri Sportcentrum környékén.

– Október 21-én a Glória Victis Emlékhelynél tartjuk Nemzeti ünnepünket.

– A következő rendes képviselő-testületi ülést 2015. november 12-én tartja az Önkormányzat.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

 

 

Megszakítás