Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2016 augusztus 06. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2016. június 9.—2016. június 30. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. június 30-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete június 9-én tartotta rendes ülését, melyena képviselők az európai uniós beruházási pályázathoz szükséges elő-közbeszerzési eljárás keretében épületenergetikai beruházásokhoz választottak kivitelezőket az iskola, a zeneiskola, a sportcsarnok, a Szociális Alapszolgáltatási Központ és a Kacsóh P. utcai óvoda felújítására. Ezenkívül a Testület döntött a gyermekek nyári szabadidős foglalkoztatásának és étkeztetésének támogatásáról, a helyi köznevelési intézmények államosításával kapcsolatban felmerülő intézkedésekről, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés módosításáról, valamint elfogadta a zárszámadási rendeletet.

 

2.)Június 10-én a Csömöri Közbiztonsági Alapítvány Kuratóriuma tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Vermes Péter kuratóriumi elnök vezetésével.

 

3.) Június 11-én rendezték meg a Csömöri Szabadtéri Sportközpontban az első helyi amatőr teniszversenyt férfi és női kategóriában.

 

4.) Június13-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság ülésezett a Csömör Sportcsarnokban Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével.

 

5.) Június 13-án az Árpád utca Szabadság út és Rákóczi út felőli oldalának és a Deák Ferenc térnek lakosai részére tartott Fábri István polgármester és Benkó Gábor műszaki osztályvezető tájékoztatást a hamarosan kezdődő út- és járdafelújítás kapcsán.

 

6.) Június 14-én a Polgármesteri Hivatal tanácstermében ülésezett a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével.

 

7.) Június 14-én a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Tihanyi Ferenc elnökletével.

 

8.) Június 14-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság ülését Pásztor Sándor elnök vezette a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

9.) Június 16-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

 

10.) Június 18-án a Hősök terén ismét sor került a termelői és bolhapiacra, melyen a nyári meleg ellenére ismét sokan megfordultak.

 

11.) Június 20-án a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola évzáró rendezvényét rendezték a Szabadság úti épületben. Ráduly Ildikó igazgató a tanév kiemelkedő eredményeit elérő diákjainak és a pedagógusainak adott át elismeréseket. Az eseményen jelen volt Fábri István polgármester is.

 

12.) Június 21-én a Képviselő-testület által létrehozott iskolai bizottság a Polgármesteri Hivatalban tartott egyeztetést az iskola államosítása okán kialakult új helyzetről, a csömöri diákok támogatásának további lehetőségeiről. A megbeszélést Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester vezette.

 

13.) Június 22-én a Csömöri Polgármesteri Hivatal dolgozói is csatlakoztak az országos köztisztviselői sztrájkhoz, ezért reggel 8–10 óra között zárva tartott a hivatal.

 

14.) Június 23-án a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola évzáró ünnepségét tartották a Major úti épület udvarán. Bátovszky János igazgató évzáró beszéde után a legeredményesebb diákoknak adott át elismerő okleveleket. Az eseményen rész vett Fábri István polgármester és Dunavölgyi Illésné német nemzetiségi önkormányzati elnök is, akik szintén rövid beszédben szóltak a diákokhoz és a szülőkhöz.

 

15.) Június 23-án az Ügyrendi- Sport és Közbiztonsági Bizottság kezdeményezésére megbeszélést tartottak a Polgármesteri Hivatalban az elmúlt időszak szurkolói rendbontásai kapcsán kialakult helyzetről. A Pásztor Sándor bizottsági elnök által vezetett egyeztetésen a Bizottság tagjain kívül részt vettek többek a Csömör Ultras nevű szurkolói csoport képviselői, Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző, Válé Flórián a Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője, Takó Csaba, a Csömör KSK labdarúgó csapatának edzője, továbbá Ignéczi József őrnagy, a Kistarcsai Rendőr őrs parancsnoka.

 

16.) Június 24-én Gödöllőn rendezték a Magyar Polgármesterek XI. Világtalálkozóját. A rendezvényt dr. Gémesi György, a rendező Magyar Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg. Számos minisztériumi vezető és országgyűlési képviselő mellett az eseményen részt vett többek között Schmidt Jenő, a másik nagy önkormányzati érdekszövetség, a Települési Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Frank Spengler a Konrad-Adenauer-Stiftung Magyarországi képviseletének vezetője és Keményné Koncz Ildikó, a fő hazai támogató pénzintézet, a Raiffeisen Bank üzletágvezetője.  A több száz hazai és határon túli polgármester részvételével zajló eseményen Csömör nagyközséget Fábri István polgármester képviselte.

 

17.) Június 25-én a Vox Animi Vegyeskar adott évadzáró koncertet a Petőfi Sándor Művelődési Házban Takács László karnagy vezetésével.

 

18.) Június 27-én érintették településünket a Mariazell – Csíksomlyó maraton futó és kerékpáros rendezvényen résztvevők.  Az érkezőket frissítő vízzel várta az Önkormányzat több dolgozója dr. Katona Péter jegyző vezetésével, illetve egy helyi lelkes maratonista. Néhányan gyalog, néhányan futva és kerékpárral csatlakoztak, több hivatali dolgozó mellett Fábri István polgármester is, aki a fővárosi Szent István Bazilikától kerékpározó Székely János római katolikus püspök kerékpározta végig szimbolikusan a csömöri szakaszt. A rendezvény védnőkei Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita, Steinbach József református püspök, és Székely János római katolikus püspök.

 

19.) Június 28-án rendkívüli ülést tartott a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság a  településrendezési eszközök módosításának témájában, Tihanyi Ferenc elnöklete mellett a hivatal tanácstermében.

 

20.) Június 30-án Semmelweis nap alkalmából Fábri István polgármester, dr. Katona Péter  jegyző és dr. Szarka Zsuzsanna, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnöke köszöntötte a településen működő egészségügyi intézmények munkatársait. Az eseményen külön köszöntötték a 80. születésnapját ünneplő dr. Szilágyi István nyugdíjas főorvost.

 

 

21.) Jelenleg zajló és előkészítés alatt lévő jelentősebb felújítások és fejlesztések:

 

–     a Kossuth Lajos utca és a Szabadság út sarkán lévő parkolók elkészültek. A Coop oldalán a Komjáti Design Kft. végezte el az útfelújítást és a parkolók kialakítását bruttó 2 millió forint értékben, míg a zöldségessel szemben található oldalon a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. végezte el a parkolóhelyek kialakítását bruttó 820 ezer Ft értékben.

–     A Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. koordinálásával zajlik az Árpád utcai játszótér építése.

–     Előkészítés alatt áll az Árpád utcai és Deák Ferenc téri út és járda felújítása.

–     Jelenleg engedélyezési eljárás alatt van a Csömöri Egészségház tervdokumentációja.

–     A művelődési ház nagytermének központi , a termet elválasztó ajtaja gyártás alatt áll,

–     Sportcsarnokban zajlik a homlokzat hőszigetelése, nyílászárócsere, illetve a fűtéskorszerűsítés.

–     Hyginett Kft. új üzemcsarnoka épül, várhatóan ősszel adják át az új termelőegységet.

 

 

******

 

– Július 16-17-én a IV. Csömöri Bringafesztivál kerül megrendezésre a Bulgárkertben.

– Igazgatási szünet lesz a Polgármesteri Hivatalban július 25. – augusztus 7. között.

– A következő rendes képviselő-testületi ülésre szeptember 8-án kerül sor.

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Általános hírek

Hagyományok napja

2024. április 20-án, 10.00 órától Hagyományok napja rendezvényt tartanak a Hősök terén, a Mesterségek bemutatója

Bővebben
Megszakítás