Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2014 augusztus 29. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2014. július 8. és augusztus 28. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete július 8-án tartotta legutolsó, rendkívüli ülését, melyen a képviselők peren kívüli egyezség megkötéséről döntöttek az Állomás utcai gazdasági-ipari terület megszerzéséről, továbbá az általános iskolai informatikai fejlesztés elindításáról határoztak.

 

2.) Július 10-én a Népjóléti Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

 

3.) Július 11-én a NIF Zrt. és Csömör Nagyközség Önkormányzata nevében átadásra került a Laky utcai bekötőút és körforgalom. Az utat dr. Tuzson Bence, a település országgyűlési képviselője adta át. Ezt követően a Laky utcai óvodában az önkormányzat szervezésében állófogadás és a Laky sarki fejlesztésekről szóló rövid prezentáció várta a vendégeket, amelyet Fábri István polgármester tartott. Az ünnepségen részt vett az építtető NIF Zrt. részéről Kovács László projektvezető, Pelsőczy Géza beruházási projektigazgató, a két kivitelező cég, a Colas Swietelsky Zrt. részéről Tóth Sándor termelési főmérnök, a Strabag Általános Építő Kft. részéről Seprényi József építésvezető, továbbá az önkormányzat képviseletében dr. Szarka Zsuzsanna, Eigler Tamás, Pásztor Sándor, Tihanyi Ferenc, Agárdi Mihály, Kósa István képviselők, dr. Katona Péter jegyző , valamint a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályának dolgozói, Juhos Dávid műszaki osztályvezető és Marosi Éva pénzügyi osztályvezető, Bátovszky János iskolaigazgató, Ráduly Ildikó zeneiskola igazgató, Lukács Lászlóné óvodaigazgató és számos meghívott csömöri polgár, korábbi önkormányzati vezetők, köztük Bátovszki György, Forró János és Mervald Mihály. A rendezvényen részt vett Rimóczi Sándor, Nagytarcsa polgármestere is.

 

4.) Július 22-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

5.) Augusztus 4–8. között a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Szőke Zoltán vezetésével Tűzoltó Ifjúsági Tábort szervezett aBulgárkertben. A jó hangulatú, eseménydús programon 28 lelkes csömöri gyermek vett részt. A tábort magánszemélyek és a Csömöri Kulturális Közalapítvány támogatta.

 

6.) Augusztus 5-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Kósa István bizottsági elnökhelyettes vezetésével.

 

7.) Augusztus 7-én a Népjóléti Bizottság ülésére került sor dr. Szarka Zsuzsanna elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

8.) Augusztus 12-én a Majorszegi településrész kialakítandó központjaként átadták a játszóteret a Csömöri úton, amelyet Onhausz Erzsébet tájtervező mérnök tervei alapján a Csömöri Községgondnokság és a Szedervölgyi kertészet munkatársai építettek. A gyerekprogrammal összekötött rendezvényen Fábri István polgármester és Eigler Tamás településrészért felelős önkormányzati képviselő meghívására sok helyben lakó család vett részt. Jelen volt még dr. Szarka Zsuzsanna, Pásztor Sándor és Tormay-Lesták Mária és Tihanyi Ferenc önkormányzati képviselő is.

 

9.) Augusztus 13-án egyeztető megbeszélésre került sor a Polgármesteri Hivatalban a Gárdonyi utca alatti telektulajdonosok részvételével a tervezett véderdő kialakítása kapcsán, amelyen az önkormányzatot Fábri István polgármesterképviselte.

 

10.) Augusztus 14-én a Népjóléti Bizottság rendkívüli ülést tartott a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnökletével. 

 

11.) Augusztus 16-án ismételten megrendezésre került a Hősök terén a Termelői és bolhapiac, előbbi aCsömöriÉléskamra Tudatos Vásárlók Klubja részéről Újszászi Erika vezetésével, utóbbi az önkormányzat és a Petőfi Sándor Művelődési Házszervezésében.

 

12.) Augusztus 16-án Csömörön is áthaladt az a Budapest XVI. kerület Rákosszentmihályról egészen Máriabesnyőig tartó Mária úti zarándoklat, amit a Via Veritatis Alapítvány szervezett a családokért. A település határában Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária önkormányzati képviselő, az Oktatási, Sport és Kulturális Bizottság elnöke fogadta a Fodor László és felesége vezetésével érkező zarándokokat. A túrázók ezek után a Gloria Victis emlékhelyhez haladtak, ahol Fábián Pál alapítványi titkár köszöntötte őket, bemutatva az emlékművet. A római katolikus templomban Gutyán Mihályné és Hermányos Mária szólt a zarándokokhoz, majd Csömör szélén, a Kistarcsa út végén a Soós Árpádék háza előtti keresztnél volt az utolsó előtti megálló. Itt már Görbe József, csömöri és kistarcsai plébános, illetve Solymosi Sándor, Kistarcsa polgármestere is csatlakozott a százfősre duzzadt zarándokcsapathoz.

 

13.) Augusztus 20-án, Államalapításunk ünnepével kezdetét vette a „Csömör kincsei – Hagyományőrző és értékteremtő programok új kenyértől szüretig” című rendezvénysorozat és a Csömör-zászló átadási akció is. A Csömöri Tót Hagyományaink Házának udvarán ökumenikus imaórával nyitották meg az augusztus 20-ai programot. Az új kenyeret Johann Gyula evangélikus lelkész, Esztegály Előd Gábor református lelkész áldotta meg, valamint Görbe József katolikus plébános szentelte meg, majd Fábri István polgármester és Aszódi Csaba, az Országos Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese szelte fel. Az eseményen közreműködött Takács László, a Csömör Községért Emlékérem tulajdonosa. A Petőfi Sándor Művelődési Házban 17 órakor kezdődő ünnepségen Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője mondott ünnepi köszöntőt. Az ünnepi rendezvényeken részt vett Eigler Tamás, Pásztor Sándor, Tormay-Lesták Mária képviselő is.

 

14.) Augusztus 25-én Budapest Főváros Önkormányzatával a bánya-rekultiváció ügyébenegyeztető tárgyalásra került sor a Csömöri Polgármesteri Hivatalban, melyen dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és kollégái, a csömör önkormányzat részéről Fábri István polgármester és a Polgármesteri Hivatal vezető munkatársai vettek részt.

 

15.) Augusztus 25-én további lakossági egyeztető megbeszélések zajlottak a helyi építési szabályzat módosításáról a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Biró Attila alpolgármester és Fábri István polgármester vezetésével.

 

16.) Augusztus 26-án a Népjóléti Bizottság tartotta ülését dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

Jelenleg településünkön zajló fejlesztések: Kakas-telep utcáinak felújítása, Rákóczi út felújítása, Szabadság úton további parkolóhelyek kialakítása, Major úti gyalogjárda és kerékpárút építése, Szabadtéri Sportcentrum építése, a József Attila utca folytatásában a gyaloghíd felé közvilágítás fejlesztése, továbbá mindkét óvodánkban kisebb fejlesztések zajlanak.

Augusztus 24-én, vasárnap Csömör KSK nagypályás focicsapata 43 év után Pest megyei bajnokságon Váchartyánban 9:3-as győzelmet aratott.

 

*****

– Augusztus 30-31-én Csömör erdélyi testvértelepülésén, Torockón rendezik meg a Torockói falunapokat.

– Szeptember 6-án két jelentős településrészi lakossági rendezvényre is sor kerül, a Béke téri estéket immár harmadszor, a Laky-parki pikniket először rendezik meg.

– Szeptember 6-án az 50 éve első osztályú tagságot szerzett férfi felnőtt kézilabda csapat tiszteletére rendezik meg harmadik alkalommal a Fábián Ferenc kézilabda-emléktornát.

– Szeptember 13-án Csömör szlovákiai testvértelepülésén, Mojmirovcén kerül sor falunapokra.

– A következő rendes képviselő-testületi ülést 2014. szeptember 18-án tartja az önkormányzat.

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Álláshirdetés

Könyvtárvezetői álláshirdetés

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületea muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997.

Bővebben
Megszakítás