Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2015 július 03. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2015. június 4. – 2015. július 2. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 2-i ülésére.)

 

 

– Összefoglalás –

 

 

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete június 4-én tartotta rendes ülését, melyen többszöri sikertelen pályázati kiírás után sikerült védőnőt választani. Határozat született arról is, hogy ha a középtávú útépítési programban nem szereplő utcák lakói vállalják az önerős útépítést, akkor az önkormányzat a teljes költség 25%-át, valamint a beruházás koordinálását vállalja.

 

2.) Június 4-9. között 34 finn fiatal látogatott Csömörre. A tamperei Pirkanmaa Music Institute részt vett a Krammer Teréz Zeneiskola fúvószenekari találkozóján, melyen Tormay-Lesták Mária alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Június 9-én a látogatást tettek a Polgármesteri Hivatalban, Fábri István polgármester fogadta őket.

 

3.) A pedagógusnap alkalmából június 5-én köszöntötték a csömöri általános iskola, zeneiskola és óvoda nevelőit és dolgozóit. Idén „Az év pedagógusa” elismerést Bihari Sándorné tanítónőnek adta át Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester. Az eseményen Solymár Péterné díszdiplomát kapott.

 

4.) Június 7-én a Csömöri Római Katolikus Egyházközség úrnapi liturgiájának részeként az Erzsébet utca – Erzsébet köz – Kossuth utca útvonalon hagyományos csömöri virágszőnyeges körmenetet tartottak. Az immár egy éve díszes kiadványban is megörökített helyi egyházi eseményről a Duna TV forgatott félórás riportműsort.

 

5.) Június 7-én a futball évzáró mérkőzésen hatalmas, 15-2-es győzelmet aratott Vácszentlászló ellen a Csömör KSK nagypályás labdarúgó csapata. A több mint négy évtized után újjáalakult helyi futball képviselői ebben az idényben a legalsóbb osztályban, a Pest megyei III. osztály Közép Csoportjában indultak. A csapat a második helyen végzett, ami nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy eggyel magasabb osztályban kezdheti a következő idényt.
 

6.) Június 10-én vonószenekari találkozónak adott otthont a Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Krammer Teréz Zeneiskola szervezésében, melyen a gödöllői,  a pesterzsébeti, a XI. és I. kerületi zeneiskolák mellett a csömöri zeneiskola növendékei is felléptek.

 

7.) Június 13-án ismét sok termelőt és vásárlót vonzott a termelői és bolhapiac a Hősök terére.

 

8.) Június 13-án   a csömöri evangélikus templomban  Seben Glóriát  lelkésszé avatták. Az utóbbi egy évben Csömörön „gyakornokoskodó” lelkésznőt  Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke avatta lelkésszé. Másnap egész napos programokkal gyülekezeti napot is tartottak.
 

9.) Június 13-án a Csömör KSK férfi kézilabda csapata az első alkalommal megrendezett másodosztályú bajnokok tornáján a harmadik helyet szerezte meg. A csömöri kezdeményezésre életre hívott egynapos tornának a helyi sportcsarnok adott otthont.

10.) Június 13-án  a Furmicska Néptánc Együttes hagyományos évadzáró műsorát tartották a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

11.) Június 15-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését Pásztor Sándor elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatala tanácstermében.

 

12.) Június 15-én a Krammer Teréz Zeneiskola adott tanévzáró koncertet a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Az eseményen Fábri István polgármester és Ráduly Ildikó, a zeneiskola igazgatója mondott ünnepi beszédet.

 

13.) Június 18-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök vezetésével.

 

14.) Június 18-án a Zöldfa vendéglőben dr. Boross Péter korábbi belügyminiszter és miniszterelnök volt a vendége a Polgári esték című rendezvénynek, amelyet a helyi FIDESZ csoport szervezett. A beszélgetést dr. Marinovich Endre, csömör díszpolgára, az Antall-kormány tanácsadója vezette. Az eseményen részt vett dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Fábri István polgármester is.

 

15.) Június 19-én a Mátyás Király Általános Iskola tanévzáró ünnepséget tartott, melyen Bátovszky János  igazgató és Fábri István polgármester mondott ünnepi köszöntőt. Az évzárón részt vett Tormay-Lesták Mária alpolgármester is.

 
16.) Június 20-21én a Bulgárkert volt ismét a helyszíne a 3. Csömöri Bringafesztiválnak. A térség legnagyobb kerékpáros eseménye idén egyúttal a legszínvonalasabb magyarországi profi mountain bike versenynek is számított a tíz országból érkező versenyzőket és a teljes hazai élmezőnyt soraiban tudó mezőnnyel. A verseny fő szervezője Valter Tibor helyi edző, országos szövetségi kapitány volt. Kapcsolódó eseményként  tartották meg az evangélikus bringás istentiszteletet, amelyen Krámer György lelkész, országos irodaigazgató hirdetett igét és dr. Fábri György, északi egyházkerületi felügyelő köszöntötte a résztvevőket. A másnapi kistérségi körtúrát Fábri István polgármester vezette, amelyhez 10 település csatlakozott helyi önkormányzati vezetőkkel és kerékpáros csoportokkal: Kovács Péter polgármester és Antalócy Csaba önkormányzati képviselő (Bp. XVI. kerület), Horváth Tamás alpolgármester és Virág Mihály képviselő (Bp. XVII. kerület), Szöllősi Ferenc polgármester, Fazekas Barna alpolgármester (Pécel), Mészáros Gusztávné önkormányzati képviselő (Isaszeg), Tóth Tibor önkormányzati képviselő, korábbi alpolgármester és Kovács Gergely kistérségi referens (Gödöllő), Oroszi Sándor polgármester (Szada), Paulovics Géza polgármester (Mogyoród), Nagy Anna és Szabó Anikó képviselők (Kerepes), Solymosi Sándor polgármester, Juhász István alpolgármester, Csampa Zsolt és Szemán Gergely képviselők (Kistarcsa), Rimóczi Sándor polgármester (Nagytarcsa).

 

17.) Június 24-én tartotta ülését a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

18.) Július 2-án a Polgármesteri Hivatalban harmadik alkalommal rendezték meg a Semmelweis-napi ünnepséget. Az önkormányzat nevében Fábri István polgármester, dr. Szarka Zsuzsanna képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnöke, valamint  dr. Katona Péter jegyző köszönte meg a település egészségügyében dolgozó munkatársak egész éves munkáját. Külön köszöntötték nyugdíjba vonulása alkalmából Baczkó Pálné védőnőt, valamint az elköszönő dr. Nagy Beáta körzeti orvost.

 

19.) Két álláspályázat beadási határideje zárult le az elmúlt hetekben.  A területi védőnői, melyre egy Budapest XVI. kerületi pályázó, és az óvodaigazgatói pályázat, melyre egy Budapest XVI. kerületi és egy mogyoródi pályázó nyújtotta be pályázati anyagát.

Az illetékes bizottsági meghallgatások az elmúlt hetekben lezajlottak.

 

A településen zajló jelentősebb fejlesztések és felújítások:

 

1.) A Laky utcai (3-as) bekötő út patakhídja mellett a gyalogos híd elkészülte után jelenleg a hídra felvezető töltés és a gázló építésének előkészületei zajlanak. A kivitelezést a Colas-Swietelsky Konzorcium végzi, az önkormányzattal történt előzetes megegyezés szerint saját költségen.

2.) A Határ úti telephelyen nagy erőkkel, a tervezett ütemezés szerint zajlik a Procter & Gamble- Hyginett Kft. új gyáregységének építése, mely idén az ország egyik legnagyobb fejlesztése. 

 3.) Márciusban elkezdődött és jelenleg is zajlik az M0-s körgyűrű már régóta kért környezetvédelmi beruházásainak a megvalósítása. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából zajló munkálatok keretében új, illetve megemelt zajvédő falak építését és a zajáteresztő töltésbevágások megszüntetését végzik el. 

 4.) A Gorkij fasorban található Csömöri Tót Hagyományaink Házánál a szabadtéri színpad kivitelezési munkái elkészültek. A munkálatokat az Afzélia Kft. (Budapest)  bruttó 5.128.465.-Ft összegért végezte el.

5.) Befejeződött a Relid-Bau Kft. (Budapest) által 5.273.253.- Ft  összegben  az Árpád utca – Szabadság út sarkának közterületi munkálata,  amelynek keretében parkolók és kerítés épült, valamint jelentős mértékű tereprendezés zajlott az egyházi tulajdonú ingatlanon. A területen bemutató kertészet és játszótér épül majd.

6.) Az önkormányzat megbízást adott az MSc Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft. részére az Erzsébet utcában lévő közúti híd statikai vizsgálatára. Néhány napon belül elkészül a szakértői tanulmány.

 

 

******

 

 

– A nyári szünetet követően a következő rendes képviselő-testületi ülésre 2015. augusztus 27-én kerül sor.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Álláshirdetés

Könyvtárvezetői álláshirdetés

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületea muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997.

Bővebben
Megszakítás