Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2015 szeptember 25. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2015. szeptember 3– 24. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 3-án tartotta rendes ülését, melyen dr. Urbanics Gábor, a Gödöllői Járási Hivatal vezetője átadta a képviselőknek a névre szóló képzési tanúsítványokat. Legfontosabb döntésként a Képviselő-testület úgy határozott, hogy kezdeményezi az illetékes állami szerveknél a helyi általános iskola és zeneiskola önkormányzati fenntartásának visszaállítását.

 

2.) Szeptember 3-án víziközmű egyeztetés zajlott a Polgármesteri Hivatalban. A DMRV Zrt. részéről Balogh Zsolt műszaki igazgató, Tóth István vezérigazgató és Podhoroszki László gazdasági igazgató, míg az önkormányzat részéről Fábri István polgármester és Benkó Gábor műszaki osztályvezető vett részt a megbeszélésen.

 

3.) Szeptember 5-én, az idén már második alkalommal került megrendezésre a Középhegyi piknik, melynek elsődleges célja a településrészen élők bevonása a falu közösségi életébe. A bográcsokban a Tere-Fere Klub, a Vízműsoron lakók, valamint a Csömöri Civil Egyesület tagjai főztek. A fő szervezők Nagy Imre  a Tere-Fere Klub vezetője, valamint  Csömör Nagyközség Önkormányzata és a Petőfi Sándor Művelődési Ház volt. A rendezvényen az önkormányzat részéről Fábri István polgármester, Eigler Tamás, Pásztor Sándor, Kadók Ferencné és Tihanyi Ferenc is részt vettek.

 

4.) Szeptember 7-én intézményvezetői értekezletet tartott Fábri István polgármester.

 

5.) Szeptember 8-án az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését Pásztor Sándor elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatala tanácstermében.

 

6.) Szeptember 10-én csapatépítő hivatali kiránduláson vettek részt az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal dolgozói Isaszegen és Monoron.

 

7.) Szeptember 12-én Csömöri Sportnapot tartottak, melynek keretében negyedik alkalommal rendezték meg a Fábián Ferenc emléktornát.  A résztvevők számtalan sportágban kipróbálhatták magukat. A Fábián Ferenc-díjat az idén Bagyánszki György és Bátovszki Ferenc vehette át, akik a klubhűség mintaképeiként, megszakítás nélkül, 30 éven keresztül Csömör színeiben játszottak.

 

8.) Szeptember 14-én kezdődött, és egészen október 8-áig tart a Derűs őszi napok elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében egészségügyi és kulturális programokkal, kirándulásokkal várja a Szociális Alapszolgáltatási Központ a csömöri nyugdíjasokat.

 

9.) Szeptember 15-én Kerepesen, a közelmúltban már  második alkalommal megtartott kerékpáros térségi egyeztetésen vett rész Fábri István polgármester. A megbeszélésen jelen volt még Franka Pál Tibor Kerepes, Bartos Sándor Fót polgármestere, valamint Juhász István Kistarcsa alpolgármestere is.

 

10.) Szeptember 16-án tartotta ülését a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

11.) Szeptember 17-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök vezetésével.

 

12.) Szeptember 18-án tartották az idei ősz első termelői és bolhapiacát, mely töretlen érdeklődés mellett hónapról-hónapra sok vásárlót vonz a Hősök terére.

 

13.) Szeptember 19-én, idén negyedik alkalommal rendezték meg a Béke téri esték elnevezésű Újtelep-Hőstelep lakosainak szóló nagyszabású rendezvényt, mely a Vox Animi Vegyeskar szervezésében Takács László karnagy vezetésével, helyi lakosok összefogásaként valósult meg. Az önkormányzat részéről Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester, valamint Eigler Tamás képviselő vettek részt az eseményen.

 

14.) Szeptember 22-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság rendkívüli ülést tartott Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban, melynek keretében a DMRV Zrt. beadványát vitatták meg.

 

15.) Sport:

Nagypályás labdarúgócsapatunk után szinte az összes sportcsapatunk megkezdte az őszi szezont, különböző szintű bajnokságokon. A Csömör KSK férfi és a női kézilabda együttese mellett az RFC Csömör futsal csapata, az asztalitenisz szakosztály, valamint a küzdősport szakosztályok is megkezdték versenyeiket, többségükben győztes mérkőzésekkel.

 

16.) A településen zajló jelentősebb fejlesztések és felújítások:

A Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai felújították és akadálymentesítették a Hunyadi utcai járdát. Szintén a Csötesz Kft. végzi jelenleg a Nagy Sándor utcai árok újraépítését. Emellett elkészült az általános iskola, a Bulgárkert, és a Corvina téri játszótér felújítása.

A Kacsóh P. utcai óvodában a tornaszoba burkolását bruttó 156 ezer Ft értékben ifj. Szabó László egyéni vállalkozó készítette el.

A Laky utcai óvoda ereszcsatorna javításával és a csapadékvízelvezető-rendszerének tisztításával az önkormányzat a beérkezett árajánlatok közül az Afzélia Kft-t bízta meg, jelenleg a szerződéskötés zajlik. Várhatóan október elején elkezdődnek a munkálatok.

 

******

– Szeptember 26-án tartják településünk második legnagyobb rendezvényét, a Szüreti mulatságot.

– Október 4-én a Csömöri Csatangolóra várjuk a kirándulni vágyókat.

– Október 13-án a helyi önkormányzati testület megalakulásának jubileumi ünnepségére kerül sor.

– A következő rendes képviselő-testületi ülést 2015. október 15-én tartja az Önkormányzat.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Általános hírek

Hagyományok napja

2024. április 20-án, 10.00 órától Hagyományok napja rendezvényt tartanak a Hősök terén, a Mesterségek bemutatója

Bővebben
Megszakítás