Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. szeptember 23., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

Fábri István polgármester beszámolója a 2013. szeptember 12–26. közötti időszakról.

Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-ai ülésére.


 


– Összefoglalás –


 


1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 12-én tartotta rendes ülését. 


A képviselők döntöttek a település legforgalmasabb útja további szakaszának, a Jókai utca felújításáról és tovább tárgyalták a 081/15. hrsz. bányaterület és a hozzá kapcsolódó bányászati jog értékesítésének szerződéstervezetét.


 


2.) Szeptember 14-én került sor a Béke téri esték című rendezvényre. Az egy évvel ezelőtt elindított, lakossági szervezéssel létrejött esemény az Újtelepen-Hőstelepen lakók jelentős közösségi összejövetele. A Takács László által szervezett, jó hangulatú szabadtéri programnak idén a Felvári presszó adott otthont. Az eseményen a Csicsörke Ifjúsági Néptáncegyüttes, a Vox Animi Kórus és a Krammer Band zenekar lépett fel. A megjelenteket Fábri István polgármester köszöntötte, aki a Béke tér felújítási terveiről beszélt a rendezvényen. Jelen volt még Pásztor Sándor, Tormay-Lesták Mária önkormányzati képviselő is.


 


3.) Szeptember 14-én rendezték meg szlovákiai testvértelepülésünkön, Mojmirovcén (Ürményben) az ottani falunapokat, amely egyúttal szüreti hagyományőrző rendezvény is.


 


4.) Szeptember 16-án a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartott ülést Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.


 


5.) Szeptember 18-án Kistarcsán került sor a rendőrőrs területéhez tartozó önkormányzatok képviselőinek egyeztetésére, ahol dr. Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok tartott tájékoztatót. Csömört Pásztor Sándor képviselő, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke képviselte.


 


6.) Szeptember 19-én a Népjóléti Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetésével.


 


7.) Szeptember 21-én megkezdte második évadját a Csömörön működő Éless-Szín Társulat a Ma éjjel szabad vagyok című, ismételten nagy sikert arató előadással. A darabnak településünkön volt idén tavasszal a premier előadása.


 


8.) Szeptember 23-án temettük Kecső Jánost a községgondnokság munkatársát, a szertartást  Görbe József római katolikus plébános vezette. 


 


9.) Szeptember 24-én, a képviselő-testület korábbi döntésének megfelelően, Fábri István polgármester a KELER Zrt. fővárosi irodájában aláírta a Csömör 2008 nevű kötvény jelentős, az adósságkonszolidáció eredményeként 46%-os csökkenéséről szóló szerződését. Ily módon a település kötvényben lévő adósságállománya 3.652.852,19 CHF-ra csökkent.


 


10.) Szeptember második felére két fontos fejlesztés fejeződött be. A Pataksétányhoz vezető lépcső átadására szeptember 27-én kerül sor, a három új tantermet pedig a napokban vette birtokba az általános iskola. Ezen kívül zajlik a Laky park és játszótér kialakítása a Csömöri Községgondnokság munkatársainak közreműködésével, amelynek átadására várhatóan október 4-én történik meg.


 


 


******


 


– Szeptember 27-én kerül sor a Nefelejcs Művészeti Óvoda két új csoportszobájának átadására.


 


Szeptember 28-án rendezik meg a Szüreti Mulatságot, a település második legnagyobb közösségi rendezvényét.


 


– A következő rendes képviselő-testületi ülésre október 10-én kerül sor.


 


 


Fábri István s. k.


polgármester

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot szeptember 13-án és 27-én, pénteken viszik el.

A zöldhulladékot szeptember 6-án és 20-án, pénteken viszik el.

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin következő száma október 4-én jelenik meg.

Időjárás