Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2022. október 6., csütörtök

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

A csömöri patak rehabilitációjára nyert pályázati forrást az önkormányzat

A klímaalkalmazkodást és természetes vízmegtartást ösztönző Önkormányzati Pályázati Program - LIFE LOGOS 4 WATERS projekt - keretében 14 önkormányzat, köztük a csömöri is nyert támogatást. A mintegy 3,5 millió forintos forrásból a patak menti táj rehabilitációját, rönkgát építését és a patak lefolyásának lassítását valósítja meg az önkormányzat.

A csömöri patak rehabilitációjára nyert pályázati forrást  az önkormányzat

Napjainkban társadalmilag és gazdaságilag is kiemelt jelentőségűvé vált az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás és a vízmegtartás kérdése. Már nem csak unokáink, hanem a gyermekeink jövőjét is fenyegeti a klímaváltozás okozta extrém vízhiány, melyet idén nyáron is mindannyian tapasztalhattunk.

A támogatási programot a víznek, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásban betöltött szerepének, a vízmegtartás fontosságának és a víz-érték szemlélet elterjesztésének érdekében hívta életre a Belügyminisztérium által koordinált projekt. A Pályázati Program Magyarországon egyedülálló lehetőséget biztosított a hazai települési önkormányzatok számára. Olyan innovatív, újszerű ötletekkel pályázhattak az önkormányzatok, melyek az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást, illetve a vízvisszatartást segítik elő, helyi, kisléptékű beavatkozások keretében. A pályázati program célja – a beruházások megvalósításának támogatása mellett – az volt, hogy felhívja a figyelmet a kisléptékű, természetalapú, költséghatékony megoldások előnyeire, és rávilágítson a széleskörű részvételen, a helyi közösségek bevonásán alapuló intézkedések sikerességére.

Tovább a teljes cikkhez:https://lifelogos4waters.bm.hu/hirek/a-life-logos-4-waters-projektben-14-onkormanyzat-nyert-tamogatast/

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás:  szeptember 8., 22.

Zöldhulladék-szállítás: szeptember 1., 15. és 29.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és Légy ott programmagazin következő száma szeptember 30-án jelenik meg.

Időjárás