Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. június 3., szerda
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

A csömöri óvodákban nyáron is lesz ügyelet

Március 16-ától a csömöri önkormányzat minden közösségi intézményét bezáratta, továbbá a Laky utcai önkormányzati óvoda mellett az egyházi fenntartású Kacsóh P. utcai óvoda és az öt magánbölcsőde setében is rendkívüli szünetet rendelt el. Az erről szóló képviselő-testületi, majd polgármesteri rendelet azonban kötelezővé tette minden intézményben az ügylet biztosítását azon szülők gyerekei esetében, akik semmiképpen sem tudják megoldani a gyermekek otthoni elhelyezését, felügyeletét. Ennek ismeretében az április 27-én megjelent kormányrendelet nem érinti a csömöri nevelési intézmények működését.

A csömöri óvodákban nyáron is lesz ügyelet

Az elmúlt hetekben csak elvétve fordult elő példa arra, hogy valaki kérte volna a gyermekének az óvodai ügyeletet. Jelenleg pedig senki nem igényli ezt a szolgáltatást, ami a szülők felelősségteljes  gondolkodását mutatja, védve ezzel egyrészt az óvodai pedagógusok és dadusok egészségét, de közvetve a többi gyermek és családjuk egészségét is. Jóllehet a legkisebb gyermekek intézményben tartózkodása alatt biztosítható a legkevésbé az elkülönítés, a kontaktusok minimalizálása, és ezzel a fertőzésveszély csökkentése, ám még az általános iskolában se viszi szinte senki a gyermekét. Ügyelet lehetősége egyébként a major úti csömöri iskolában is kezdettől biztosított.

A Szociális Alapszolgáltatási Központ emellett eddig is és továbbra is házhoz szállítja a rászoruló, azt külön kérő óvodás- és iskoláskorú gyermekekkel rendelkező családok számára a meleg ebédet. Az önkormányzat ugyanakkor arról is döntött, hogy a nyári időszakban is folyamatosan biztosítja majd az ügyeletet a nevelési intézményekben, tehát a járványügyi helyzetre tekintettel, a veszélyhelyzet idején kivételesen nem lesz egyáltalán bezárva semelyik óvoda sem.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot június 5-én és 19-én viszik el.

A zöldhulladékot  június 5-én és 26-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma május 29-én jelenik meg. A Légy ott programfüzet kiadása egyelőre szünetel.

Időjárás