Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. július 7., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

3-as számú bekötőút: elkészült az állapotfelmérés

Lakossági kérésre az önkormányzat állapotfelmérést készíttetett a 3-as számú bekötőút melletti ingatlanokra vonatkozóan.

3-as számú bekötőút: elkészült az állapotfelmérés


A 3-as számú bekötőút építésével kapcsolatban tartott július 17-i lakossági fórumon az érintett lakók kérték, hogy készüljön állapotfelmérés az ingatlanjaikról. A fórumon jelen voltak az építtető Nemzeti Infrastruktúra Zrt., valamint a kivitelező Colas-Swietelsky Konzorcium képviselői is.


Az önkormányzat – bár az építkezésben nem vesz részt – vállalta ezt a feladatot és költséget, és felkért egy statikus szakértőt, aki július 21-ére elkészítette vizsgálatát. A tanulmány az épületek statikai állapotára, valamint az útépítés hatásaira terjed ki.


Korábban az M0-s építésénél ígért jogi segítséget az előző önkormányzat: az akkori vezetők vállalták, hogy képviselik az ingatlantulajdonosok érdekeit abban az esetben, ha értékcsökkenés következik be az autóút elkészültével összefüggésben a lakóházakban, telkekben. Akkor azonban sem az útépítés megkezdése előtt vagy közben, sem a 2007-es átadás után nem történt konkrét jogi lépés a lakók ingatlanjainak értékcsökkenése ügyében. Az új, civil önkormányzati vezetés azonban ígéri, hogy nem hagyja magukra a lakókat, ha kár éri őket.

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 3., 17. és  31-én, illetve augusztus 14. és 28-án viszik el.

A zöldhulladékot  július 17.,  valamint augusztus 7. és 28-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma július 3-án jelenik meg. A Légy ott programfüzet kiadása egyelőre szünetel.

Időjárás