Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. október 22., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Kiemelt hírek

Szalagkorlátot telepít az Önkormányzat

Szalagkorlátot telepít az Önkormányzat Az október 19-ei képviselő-testületi ülésen áttekintették a legsürgetőbb közlekedésbiztonsági fejlesztésekkel kapcsolatos teendőket. Döntés született arról, hogy a Laky bekötőút mentén további szalagkorlátokat helyeznek el. Erre a célra az önkormányzat használt, de még jó állapotban lévő szalagkorlátot vásárol a Magyar Közút Zrt.-től, így 5 millió forint összértékben körülbelül 700 m szalagkorlát készülhet el.» Részletek

Lombgyűjtés helyett zöldhulladék szállítás

Lombgyűjtés helyett zöldhulladék szállítás A korábban megszokott késő őszi lombgyűjtés idén már nem lesz, helyette a kéthetenkénti zöldhulladék gyűjtés során lehet a lombot is kitenni. Idén ez azt jelenti, hogy a lombot utoljára november 24-én lehet kitenni az 50 Ft-ért megvásárolható zöldhulladékgyűjtő zsákokban.» Részletek

Kiválasztották az Egészségház kivitelezőjét

Kiválasztották az Egészségház kivitelezőjét Az önkormányzat képviselő-testülete ma rendkívüli ülést tartott, melyen kiválasztották az Egészségház kivitelezőjét.» Részletek

Ünnepi megemlékezések 1956 tiszteletére

Ünnepi megemlékezések 1956 tiszteletére A községben két ünnepséggel emlékeznek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója tiszteletére.» RészletekHírek

Térítésmentes influenza elleni védőoltás

Térítésmentes influenza elleni védőoltás Az őszi-téli időszakban gyakoriak a légúti megbetegedések zárt közösségekben, a lakosság körében szétszórtan, vagy kifejezetten járványos formában. E betegségeket egyes baktériumokon kívül 5 víruscsalád mintegy 175 tagja képes kiváltani.

» Részletek

Sittgyűjtés lesz novemberben

Sittgyűjtés lesz novemberben November 25-én 8 -16 óra között sittgyűjtési akció lesz a Csömöri Települési Szolgáltató Kft. telephelyén, Állomás utca 6. szám alatt. Az akcióval azoknak a dolgát szeretnénk megkönnyíteni, akiknek a kisebb felújításokból származó, viszonylag kevés mennyiségű sitt elhelyezése gondot okoz.

» Részletek

Áramszünet lesz novemberben és decemberben is

Áramszünet lesz novemberben és decemberben is Az ELMŰ tájékoztatása szerint az alábbi utcákban lévő lakóépületekben lesz áramszünet novemberben és decemberben.

» Részletek

Autógumi és Nikecellgyűjtés lesz novemberben

Autógumi és Nikecellgyűjtés lesz novemberben November 11-én minden csömöri lakos – lakcímkártyája felmutatásával - 2 garnitúra (8 db) felni nélküli autógumit, továbbá motorkerékpár- és bicikligumit ingyen leadhat a Csömöri Települési Szolgáltató területén.

» Részletek

Mivel fűthetünk?

Mivel fűthetünk? A hideg beálltával egyre többen fűtenek fa, szén és vegyes tüzelésű kályhával, vagy kazánnal. Ezekbe csak kezeletlen fát, szenet, brikettet, pelletet szabad berakni. Tilos elégetni kezelt fát, kommunális hulladékot, műanyagot, gumit, PET palackot, textilt, veszélyes hulladékot (pl. elemet, stb).

» Részletek

Aktuális téma

A szelektív hulladékot október 20-án, pénteken viszik el! 
A zöldhulladékot október 27-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

 Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma október 27-én  jelenik meg!

Időjárás  Átmeneti vízhiány a Major út, Palotai út és M0-s közötti szakaszon

  Október 20-án, pénteken 9.00 órától 14.00 óráig új tűzcsap elhelyezése miatt átmenetileg ivóvízhiány lesz a Major út, Palotai út és az M0-s közötti szakaszon!

  » Részletek

  Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartanak

  Október 16-án hétfőn 18 órakor Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tart, melyen az egészségház kivitelezőjét választják ki.

  » Részletek

  Megújulnak az oktatási, nevelési intézmények

  Közel 250 millió Ft-os európai uniós pályázati támogatással megújul a Kacsóh P. utcai óvoda, a Szabadság úti zeneiskola és kisiskola, a Major úti iskola épülete, valamint a sportcsarnok. Az új ablakok és ajtók, a tető és a falak szigetelése, vakolása, energiatakarékosabb működést biztosít majd az intézményeknek.

  » Részletek

  Így énekeltek Csömörön 2.

  Október 17-én kedden 18 órakor mutatják be a könyvtárban az Így énekeltek Csömörön énekeskönyv második részét. A Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat daloskönyvét Szabó Erzsébet elnök mutatja be.

  » Részletek

  Megemlékeztek az Aradi vértanúkról

  A civil önkormányzat hagyományteremtő céllal 2010 óta megemlékezést tart minden évben október 6-án, az Aradi vértanúk napján, melynek során a képviselő-testület tagjai mécsest gyújtanak a Hősök terén lévő 1848-as emlékműnél.

  » Részletek

  Tájékoztató szépkorúak jubileumi juttatásáról

  Egy hosszú élet munkája, eredményei elismerést és tiszteletet érdemelnek, melynek meg kell nyilvánulnia a társadalom tagjai, közösségei, intézményei részéről. A szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen a 90, 95, 100, 105, 110, 115 életévüket betöltött magyar állampolgárokat jubileumi juttatás, okirat és személyes köszöntés illeti meg egy kormányrendelet alapján.

  » Részletek