Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. április 20., péntek
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiemelt hírek

Fontos változások a lomtalanításban!

Fontos változások a lomtalanításban! A Csömörön a közszolgáltatást végző Zöld Híd B.I. G.G. Nonprofit Kft. idéntől változtat a lomtalanítás menetén. Az, hogy mikor lesz pontosan a lomtalanítás, egyelőre még nem tudni, az önkormányzat a megszokottak szerint még idén tavaszra kérte, de a szolgáltató, sajnos úgy tűnik, hogy csak őszre tudja vállalni. A Zöld Híd  Kft. addig is a lakosok türelmét kéri, a részletekről a Hírmondóban, a honlapon és a Csömör aktuális facebook oldalon is tájékoztatást adunk majd.» Részletek

Föld napja Csömörön

Föld napja Csömörön Április 22-én, a Föld napja alkalmából hagyományteremtő céllal környezetvédelmi programokkal várják az érdeklődőket.» Részletek

Huzatos ház - premier előadás

Huzatos ház - premier előadás Április 20. pénteken 19.00 órakor kezdődik Görgey Gábor a Huzatos ház című színdarabjának premierje a művelődési házban, az Éless-Szín előadásában. A darabban többek között Várkonyi András, Koncz Gábor, Rák Kati, és Nyertes Zsuzsa látható.» Részletek

Elektronikus ügyintézés

Elektronikus ügyintézés Felhívjuk honlapunk látogatóinak figyelmét, hogy az “Elektronikus ügyintézés” menüpontban részletes ismertető található többek között a következő témákban: állampolgárok elektronikus ügyintézése – gazdálkodó szervezetek elektronikus ügyintézése - elektronikus űrlapjaink - e-Papír szolgáltatás.» RészletekHírek

A Zöld Híd tájékoztatója a díjhátralékok beszedéséről

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralékok beszedése és kezelése érdekében közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek eredményeként 2018. április 9. napjától a Közszolgáltatási Díjbeszedő Konzorciumot [Konzorcium vezetője: Díjbeszedő Holding Zrt., a konzorcium tagja: PEPP AND CARS Kft. bízta meg, a díjhátralékok beszedésével összefüggő egyes feladatok ellátásával.

» Részletek

Tilos a lomb és zöldhulladék égetése

Tilos a lomb és zöldhulladék égetése Nem csak a lakóövezetben, de az üdülőövezetben is egész évben tilos a kerti hulladék égetése. A zöldhulladék égetésének tilalmát Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2015. (IX. 25) a helyi környezetvédelemről szóló önkormányzati rendelete tartalmazza. A külterületre vonatkozó égetésre pedig az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásai érvényesek, azt a gödöllői katasztrófavédelemnek kell bejelenteni.

» Részletek

Érdemes kitenni a házszámot

Csömörön sok ingatlannál – üresnél és beépítettnél egyaránt – nincs feltüntetve a házszám, vagy a helyrajzi szám. Ez nagymértékben zavarja a tájékozódást, pl. a mentőknél, vagy a tűzoltóknál.

» Részletek

Kötelező a gyomirtás

Kötelező a gyomirtás A helyi környezetvédelemről szóló 22/2015 (IX. 25) önkormányzati rendelet alapján az ingatlanok tisztán tartása, a gaz és gyomnövények eltávolítása a tulajdonos, vagy a használó kötelezettsége.

» Részletek

Májusban lehet beiratkozni a zeneiskolába

Májusban lehet beiratkozni a zeneiskolába A Csömöri Krammer Teréz Zenei AMI a 2018/2019-es tanévre felvételt hirdet cselló, furulya, fuvola, gitár, harsona, hegedű, klarinét, magánének, szaxofon, tenorkürt, trombita, ütő, zongora tanszakra.

» Részletek

Aktuális téma

A szelektív hulladékot  április  27-én és május 11-én pénteken viszik el!
A zöldhulladékot április  20-án és május 4-én szállítják el.

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin április 27-én jelent meg.

IdőjárásA 2018. évi civil pályázat nyertesei

Az idei civil pályázati kiírásra ismét sok kérés érkezett. A kuratórium tagjainak nagyon nehéz, de egyben örömteli feladata volt, hogy a pályázók remek tervei között szétossza az idei évben rendelkezésre álló 4.500.000 Ft-os keretösszeget.

» Részletek

28. Csömöri Kórustalálkozó és Egyházzenei Hangverseny

2018. április 22-én vasárnap 17 órától tartják a 28. Csömöri Kórustalálkozó és Egyházzenei Hangversenyt a csömöri római katolikus templomban.

» Részletek

Civil szemétszedés lesz szombaton

Április 14-én szombat 9 - 13 óra között szemétszedést tartanak a csömöri civil csoportok az alábbi helyszíneken, ahova mindenkit szeretettel várnak. A szemétszedéshez szükséges zsákokat és kesztyűket a Községgondnokság biztosítja.

» Részletek

Választási eredmények Csömörön

Az április 8-ai országgyűlési választások eredménye alapján Csömört továbbra is Tuzson Bence FIDESZ-KDNP képviseli, Pest megye 5. választókerületben ő kapta a szavazatok 43,59 %-át. Második helyen Rónai Sándor DK végzett, akinek javára az utolsó pillanatban az EGYÜTT majd az LMP képviselője is visszalépett, így Rónai a szavazatok 36 %-át tudhatja magáénak.

» Részletek

Felesküdtek a szavazatszámláló bizottságok tagjai

A vasárnapi országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan tegnap 50 állampolgár tett esküt. Ők azok, akik a szavazatszámláló bizottságok tagjai lesznek. Az ötven esküt tevő közül 46-an csömöri lakosok.

» Részletek

Megújult a Kacsóh Pongrác utcai óvoda

Az európai uniós beruházás során a konténerovi tetejét, valamint a kőépületet hőszigetelték le, a nyílászáró-cseréket az önkormányzat már korábban önerőből megvalósította.

» Részletek