Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2014. október 21., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiemelt hírek

Megemlékezés az 1956-os forradalom tiszteletére

Megemlékezés az 1956-os forradalom tiszteletére Szeretettel meghívjuk Csömör polgárait az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulója alkalmából tartandó ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra, melyet 2014. október 22-én szerdán, 18.00 órakor tartunk a Petőfi Sándor Művelődési Házban és a Hősök terén.» Részletek

Az önkormányzati választás eredeményei

Az önkormányzati választás eredeményei Az október 12-ei választásokon Csömörön a választópolgárok mintegy 50,2%-a járul a szavazóurnákhoz. A választásokat a Csömöri Civil Egyesület nyerte, szinte elsöprő győzelemmel: a következő öt évben is Fábri István lesz a polgármester, aki 7 Csömöri Civil Egyesület és 1 Demokrata Kör Egyesület Csömörért - Szeretlek Csömör képviselővel dolgozik majd együtt az alábbiak szerint:» Részletek

A nemzetiségi önkormányzati választás eredményei

A nemzetiségi önkormányzati választás eredményei Az október 12-ei önkormányzati választáson csömörön szlovák és német nemzetiségi voksolások is folytak. A regisztrált nemzetiségi szavazók a szlovák önkormányzatba 4, míg a német önkormányzatba 3 képviselőt választhattak.» Részletek

Megnyílt a szabadtéri sportcentrum

Megnyílt a szabadtéri sportcentrum Több száz csömöri gyerek és sportoló vette tegnap birtokba a vadonatúj futópályát, távolugrópályát, teniszpályát, valamint a szabadtéri kondiparkot. A központ megnyitásával jelentősen emelkedik a csömöri általános iskola testnevelésóráinak színvonala, de a szakosztályi sportágak edzései, valamint a sportolási lehetőségek száma is bővül majd.» RészletekHírek

Beszélgetés John Gray-el

 Beszélgetés John Gray-el Mindenkit szeretettel hívunk és várunk az október 28-án, kedden 18 órakor kezdődő beszélgető estre a Sinka István Községi Könyvtárba.

» Részletek

Alakuló ülés

Az új képviselő-testület alakuló ülése október 27-én hétfőn, 18 órakor lesz.

» Részletek

Változás a Karitász bál időpontjában

Változás a Karitász bál időpontjában A Karitász bált a menet közben felmerült nehézségek miatt október 25. helyett új időpontban, november 28-án, pénteken este rendezzük meg 18.30 órától a Művelődési Házban, változatlan programmal.

» Részletek

Új eszközöket kaptak a csömöri tűzoltók

Új eszközöket kaptak a csömöri tűzoltók A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és a Csömöri Közbiztonsági Bűnmegelőző Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület között létrejött megállapodás szerint a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázaton a csömöri önkéntes tűzoltóság (CSÖTE) több mint 1 millió forintos támogatásban részesült.

» Részletek

Felújítják a beázott csoportszobákat

Október 15-től kezdik el a tető vízelvezetési problémáinak javításait, valamint a beázott csoportszobák felújítását a Laky utcai óvoda épületében. A óvoda szeptemberben jelezte, hogy az önkormányzat által felújításra biztosított éves 20 millió forintos, valamint az 1,2 millió forintos karbantartási keretbe már nem fér bele az említett problémák megszüntetése.

» Részletek

Aktuális téma

Szeptember végén megkezdődött a Szent László utca felújítása, melynek során az úttest aszfaltozása mellett  csapadékvíz szikkasztó árkokat is építenek.

Üzenőfal

Elkészült a  gyalogosok és kerékpárosok számára a közvilágítás az  alumínium hídnál, illetve befejeződött a Kakastelep utcáinak aszfaltozása is.

IdőjárásEmléktábla avatás

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Csömör Nagyközség Önkormányzata és a Gloria Victis Alapítvány emléktábla avatást tart dr. Marinovich Endre (1914-1977) tűzoltó ezredes születésének 100. évfordulója, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából. Az ünnepség időpontja: október 20. hétfő 15 óra, Emlékmű köz

» Részletek

Csömör számíthat a kormányzati támogatásra

„A kormányzat az önkormányzati választások után nem azt fogja nézni, hogy melyik városvezetés „milyen színű”, hanem azt, hogy mi a programja, hogyan tud gazdasági növekedést elérni – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában.”

» Részletek

Éjszakai közlekedés indul Csömörre

A képviselő-testület döntése alapján október és 2015. január 5. között hetente kétszer (péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradóan) éjszakai járat indul Csömörre, iránytaxi formában. A Cinkota HÉV-állomásról induló járművek a tervek szerint óránként, a BKK járataihoz igazodva indulnak majd.

» Részletek

Épül a gyalogos híd a patak fölött

Elkezdték építeni a Laky utcai (3-as számú) bekötőút patakhídja mellett a gyalogos fahidat. A több mint 8 millió Ft-ba kerülő hidat a Colas Út Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. ingyen építi meg a településnek. Ez volt az egyik eredménye azoknak a múlt évi tárgyalásoknak, amely a 2008-ban elfogadott eredeti tervekhez képest plusz közlekedésbiztonsági beruházásokat írt elő. Ennek részeként épült meg pl. a körforgalom gyalogátkelőhelyekkel, a buszvégállomás biztonságos helyen, illetve kezdődött meg a szalagkorlátok telepítése.

» Részletek

Pályázat alanyi jogú nyelvtanulás-támogatásra

A Csömöri Kulturális Közalapítvány pályázatot hirdet nyelvtanulás támogatására, mely a 2014. szeptember 1. után megkezdett vagy megszerzett nyelvtanfolyam vagy nyelvvizsgadíj utólagos anyagi támogatására szól. A pályázaton indulhat minden olyan állandó csömöri lakos, aki félévnél régebbi lakcímkártyával rendelkezik, és aki 14-29 éves korú.

» Részletek

Megvannak az önkormányzati választások jelöltjei

A helyi választási bizottság hétfői ülésén véglegesítette az október 12-i önkormányzati választás jelöltjeit: Csömörön két polgármesterjelölt és húsz képviselőjelölt közül választhatunk. Ugyanakkor a szavazólapon lévő sorrendet is kisorsolták.A polgármesterjelölt állításhoz 216, míg a képviselőjelölt állításhoz 72 ajánlásra volt szükség. A legkevesebb ajánlással, 72-vel egy független képviselőjelölt, a legtöbbel, 318-al a Csömöri Civil Egyesület jelöltje rendelkezik.

» Részletek