Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2022. január 25., kedd

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiemelt hírek

Átadták a Csömör Kincse díjakat

Átadták a Csömör Kincse díjakat Az idei első képviselő-testületi ülésen, január 20-án adták át a Csömör Kincse díjakat. Az idei elismerést Bakon Pálné, Bándiné Tóth Klára, Gutyán Mihályné, Marosi Éva, Szántóné Hermányos Mária, Takács László a Szent István-szobor létrehozása és felállítása céljából végzett közadakozás elindításában és szervezésében végzett önzetlen munkájáért, illetve Nahalka Judit, a Csömöri adventi ablakkalendárium című, közösségi kezdeményezés létrehozásáért kapta.» Részletek

Összefognak a főváros melletti települések

Összefognak a főváros melletti települések Decemberben megalakult a fővárosi agglomerációs tagozat a Magyar Önkormányzati Szövetségen (MÖSZ) belül. Fülöp Zsolt, Szentendre polgármesterének kezdeményezésére közel húsz fővároshoz közeli település, köztük pl. Érd, Pomáz, Gödöllő, Budaörs, Mogyoród, Szada, Göd, Tárnok, Szigetszentmiklós mellett Csömör nagyközség is tagja lett a csoportnak.» Részletek

Kiírták a közbeszerzési eljárást az új iskola építésére

Kiírták a közbeszerzési eljárást az új iskola építésére Január elején a BMSK Zrt. kiírta az új csömöri iskola megépítésének engedélyezési és kivitelezési terveiről, illetve az épület megépítéséről szóló pályázatát. Ennek alapján a 6 hetes pályáztatást követően, a kiválasztás és szerződés aláírása után megkezdődik az engedélyezési és kiviteli tervek készítése, majd ezt követően indul el a kivitelezés, mely a pályázat kiírása szerint előre várhatóan két évet vesz igénybe.» Részletek

Málenkij robot megemlékezést tartanak

Málenkij robot megemlékezést tartanak A Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör 2022. január 30-án vasárnap 14 órától emlékmisét tart a kitelepítés áldozataiért a Csömöri Szentháromság Római Katolikus Templomban. A misét német nyelven celebrálja Hefler Gábor atya.» RészletekHírek

A szelektív hulladékszállítás eredeti állapotának visszaállítását kéri az önkormányzat

A szelektív hulladékszállítás eredeti állapotának visszaállítását kéri az önkormányzat Jogorvoslattal fordult a csömöri önkormányzat a DTKH Kft. felé, miután a szolgáltató a meglévő szerződést minden településen egyoldalúan módosította azzal, hogy a szelektív zsákokat ezentúl nem biztosítja a lakosok számára.

» Részletek

Engedélyköteles a fakivágás

Engedélyköteles a fakivágás Az elmúlt évtizedekben Csömör lakossága egyre nőtt, a belterület és a beépítettség aránya folyamatosan emelkedett, ezzel párhuzamosan a fás szárú növények mennyisége jelentősen lecsökkent. A csökkenés megfékezésére az önkormányzat tavaly megalkotta a fás szárú növények védelméről szóló rendeletet. Az őszi időszakban sajnos több illegális fakivágás és facsonkolás is történt a településen, mely ügyekben kénytelenek voltunk a vonatkozó jogszabályok értelmében eljárni.

» Részletek

Fenyőfa elszállítása

Fenyőfa elszállítása A szolgáltató tájékoztatása szerint január 11-13., illetve február 7-10. között a hulladékszállítási napokon viszik el a karácsonyról maradt fenyőfákat, melyeket a kukák mellé helyezhet ki mindenki, a rá vonatkozó hulladékszállítási napon.

» Részletek

Katasztrófavédelmi tájékoztató

A katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény szerint a 10 ezer fős településeknél min. 150 fős katasztrófavédelmi készenléti szolgálatot kell létrehozni. A szolgálatban résztvevőket a polgármester jelöli ki, a törvény adta lehetőségek alapján.

» Részletek

Díszoklevél felhívás

Díszoklevél felhívás A felsőoktatási intézmények minden évben – kérelem alapján – díszoklevelet adományoznak azoknak a pedagógusoknak, akik óvónői, tanítói és/vagy tanári diplomájukat 50 (arany), 60 (gyémánt), 65 (vas) vagy 70 (rubin) évvel ezelőtt szerezték, és akik az oklevél megszerzését követően legalább 30 évet pedagóguspályán töltöttek. A polgármester a pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen köszönti a kitüntetetteket.  

» Részletek

Rendkívüli támogatást kapott több helyi civil szervezet az önkormányzattól

Rendkívüli támogatást kapott több helyi civil szervezet az önkormányzattól A legutóbbi képviselőtestületi ülésen mintegy 7,4 millió forintnyi, soron kívüli támogatásról döntöttek, miután nemrég napvilágot látott a hír, mely szerint a Pest Megyei Önkormányzat által kiírt pályázatból egyetlen csömöri civil szervezet sem részesült.

» Részletek

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás: január 7 és 21-e.

A zöldhulladék-szállítás télen szünetel.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma január 28-án jelenik meg.

Időjárás2022. január 20-án Képviselő-testületi ülést tartanak

2022. január 20-án, csütörtökön 16.00 órától Képviselő-testületi ülést tartanak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

» Részletek

Hulladékkezelési támogatás

Csömör Nagyközség Önkormányzata, a 4/2015. (II.23.) önkormányzati rendelet 17/A. § alapján rendszeres települési támogatás nyújt hulladékkezelési közszolgáltatási díj támogatásához annak a csömöri lakóhellyel rendelkező, hetvenedik életévét betöltött és a szolgáltatással érintett ingatlanban igazoltan egyedülélő személynek, aki a hulladékkezelési közszolgáltatást 50-60 literes gyűjtőedénnyel vesz igénybe. A kérelemhez csatolni kell a lakcímkártya és a TAJ kártya másolatát.

» Részletek

Egész napos oltás a Csömöri Egészségházban

A Csömöri Egészségházban két szombaton, január 15-én és 22-én egész napos oltást szerveznek háziorvosaink. Ezeken a napokon nem csak a harmadik oltást vehetjük fel, hanem akár az elsőt vagy a másodikat is.

» Részletek

Áldott karácsony kívánunk!

Áldott, békés, szép karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk minden kedves csömöri lakosnak!

» Részletek

Kéményseprési sormunka Csömörön

A kötelező kéményseprési közszolgáltatást 2022. január 3. és január 28. között végzik településünkön.

» Részletek

II. világháborús emlékhelyet avattak Csömörön

A Levendula utcától kb. 200 méterre található területen, az ottani dombtetőn húzódó ún. Attila védelmi vonal megmaradt állásánál II. világháborús emlékhelyet avatott fel december 15-én az önkormányzat és a Magyar Katonasírokért Alapítvány.

» Részletek