Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. április 20., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiemelt hírek

Föld napja a horgásztónál

Föld napja a horgásztónál Április 27-én, a Föld napja alkalmából környezetvédelmi programokkal várják az érdeklődőket a horgásztónál.» Részletek

Autógumi- és Nikecell-gyűjtés

Autógumi-  és Nikecell-gyűjtés Május 11-én szombaton minden csömöri, álladó lakcímkártyával rendelkező lakos – lakcímkártyája felmutatásával - 2 garnitúra (8 db) felni nélküli személyautógumit, motorkerékpár- és bicikligumit adhat le ingyen a Csömöri Települési Szolgáltató területén. Ezen kívül habosított műanyag hulladékot (pl.: Hungarocell, Nikecell), csak tiszta, szennyeződésmentes állapotban. Polisztirol terméket gyöngy vagy golyó formában nem lehet lerakni.» Részletek

Új orvosok kezdték meg a rendelést az egészségházban

Új orvosok kezdték meg a rendelést az egészségházban Április 1-jétől a meglévő két felnőtt orvos mellé egy újabb érkezett, valamint a két új gyermekorvos is beköltöziött a Csömöri Egészségházba.» Részletek

Bölcsődei igények bejelentése

Bölcsődei igények bejelentése Most kell bejelenteni a bölcsődei ellátásra való igényt a 2019. szeptember 1-jétől 2020. augusztus 31-ig tartó nevelési évre.» RészletekHírek

Meghívó

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. április 25-én csütörtökön, 16.00 órakor tartja soron következő ülését, melyre tisztelettel meghívom.

» Részletek

Újabb ellenőrzés az KERHU telephelyén

Újabb ellenőrzés az KERHU telephelyén Mint arról korábban beszámoltunk, március 7-én az önkormányzat ellenőrzéseket végzett a KERHU szemétlerakó telephelyén. Április 16-án az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi Főosztálya is ellenőrzést tartott itt, melyen a Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző, illetve a lakossági csoport képviselője is részt vett .

» Részletek

Autómentes nap az általános iskola diákjainak

Autómentes nap az általános iskola diákjainak A csömöri önkormányzat 2019. április 26-án, pénteken autómentes napot hirdet az általános iskolába járó gyermekek számára.

» Részletek

IV. Csömöri Sváb locsolóbál

IV. Csömöri Sváb locsolóbál 2019. április 21-én, húsvétvasárnap rendezik a IV. Csömöri Sváb locsolóbált a művelődési házban.

» Részletek

Ingyenes lesz a tüdőszűrés

A március 28-ai képviselő-testületi ülésen döntöttek, az önkormányzat ingyenessé teszi a tüdőszűrést a 18-40 éves korosztály számára , melyhez 3 millió forint keretet különített el. Így ezzel Csömör teljes felnőtt lakossága (40 év felett eddig is ingyenes volt a szűrés) díjmentesen veheti igénybe ezt az egészségügyi szolgáltatást.

» Részletek

Felújítják az Erzsébet és a Kossuth utcát

Felújítják az Erzsébet és a Kossuth utcát Tavasszal megkezdődik az Erzsébet utca felújítása, melynek során a Szabadságú út és patak közötti szakaszon cserélik a teljes útburkolatot. Még idén felújítják a Kossuth utcát is, erre a DMRV vízvezeték- és vízbekötés-cseréje után kerülhet sor, melyet a körmenet után, nyárra ígért a szolgáltató. Mindkét felújítás előtt - mint ahogy eddig is tették a nagyobb útfelújítások során - az önkormányzat közvetlenül egyeztet majd lakókkal.

» Részletek

Tót majális és séta reggelivel

Tót majális és séta reggelivel A hagyományokhoz híven május 1-jén 10-20 óra között tót majális lesz a Hősök terén, ahol arcfestéssel, népi játékokkal, állatsimogatóval, ugrálóvárral, gyermek motoros felvonulással, májusfa állítással, Sebestyén Kátya koncertjével, a Fricska Táncegyüttes előadásával és sok-sok színpadi programmal várnak mindenkit szeretettel. A finomságokról a tót konyha gondoskodik.

» Részletek

Lakossági fórumot tartottak a Majorszegi településrészen élőknek

Lakossági fórumot tartottak a Majorszegi településrészen élőknek Április 11-én a Majorszegi településrészen élők számára is tartott fórumot az önkormányzat, melyen a település egészét érintő 2017-2021. évi Közösségi tér-és közterület-fejlesztési programot, valamint az adott településrészt érintő fejlesztéseket egyeztették az ott élőkkel.

» Részletek

Óvodai beiratkozás

Óvodai beiratkozás Csömör Nagyközség Önkormányzata értesíti azokat a kedves szülőket, akiknek gyermeke a harmadik életévét 2019. augusztus 31. napjáig betölti, hogy a fenntartásában működő Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvodába (2141 Csömör, Laky u. 3.) a 2019/2020--as nevelési évre szóló beiratkozás időpontja május elején lesz az alábbiak szerint.

» Részletek

Házhoz megy a lomtalanítás

Házhoz megy a lomtalanítás A Zöld Híd kft. ettől az évtől házhoz menő lomtalanítást vezet be az alábbiak szerint. A házhoz menő lomtalanítási igényüket a lakosoknak kell jelezniük a megadott időszakban. A Csömörön élőknek a jelzést 2019. július 1. és augusztus 31. között kell leadniuk az alábbi módok valamelyikén.

» Részletek

Aktuális téma

A szelektív hulladékot  április 12-én és 26-án pénteken viszik el. 
A zöldhulladékot április 5-én és 19-én viszik el.

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és a Légy ott programmagazin következő száma április 26-án  jelenik meg.

Időjárás29. Csömöri Kórustalálkozó és Egyházzenei Hangverseny

2019. április 28-án, vasárnap 17.00 órától tartják a 29. Csömöri Kórustalálkozó és Egyházzenei Hangversenyt a római katolikus templomban.

» Részletek

A Csömöri Kulturális Közalapítvány civil pályázatának nyertesei

A Csömöri Kulturális Közalapítvány kuratóriuma legutóbbi ülésén elbírálta a civil pályázatra beadott jelentkezéseket.

» Részletek

Csömör Kupa - szerencseszámmal

„Szerencseszámos” évfolyamába lépett a csömöri lovasok első alkalommal 2006-ban meghirdetett díjlovas és díjugrató versenysorozata, a Csömör Kupa. A 13. kiírás első minősítő fordulója ezen a hétvégén, április 14-én lesz a Szedervölgyi Lovardában. Az előző évekhez hasonlóan a Csömöri LTKE idén is kombinált versenyeket rendez, ahol a Magyar Póniklub Szövetség regionális minősítő fordulóin a maguk futószáras feladataiban a 4-6 éves ovisok korosztályában indulóktól kezdve egy időben mutatják be tudásukat a lovasok az országos díjlovas versenyeken nyergelő frakkos, cilinderes, már „ló táncoltató” szintű versenyzőkkel.

» Részletek

Lakossági fórumot tartottak az Újtelepen élőknek

Az Újtelepen és Hőstelepen élők számára április 3-án lakossági fórumot tartott az önkormányzat az általános iskola épületében, ahol a település egészét érintő 2017-2021. évi Közösségi tér-és közterület-fejlesztési programot, valamint az adott településrészt érintő fejlesztéseket egyeztették az ott élőkkel.

» Részletek

Huszárik Zoltán grafikáiból nyílt kiállítás

Huszárik Zoltán (1931-1981) kiemelkedő és egyedi hangú filmrendező volt, aki a filmkészítés mellett grafikák, rajzok készítésével, könyvborítók tervezésével, rádiójátékok rendezésével is foglalkozott. A Petőfi Sándor Művelődési Házban március 29-én megnyílt kiállítás Huszárik Zoltán rajzait, grafikáit mutatja be. A tárlatot Dr. Rácz Anna, a Huszárik Zoltán Alapítvány kuratóriumának tagja nyitotta meg. Köszöntőt mondott Szalay Ákos, az alapítvány elnöke, valamint Fábri István polgármester. A műsorban a Csömöri Tót Hagyományaink Háza Hagyományőrző Népdalköre működött közre. A kiállítás április 23-ig tekinthető meg.

» Részletek

Elhunyt Bódis István korábbi önkormányzati képviselő

Fájdalommal tudatjuk, hogy március 30-án, 77 éves korában elhunyt Bódis István korábbi önkormányzati képviselő.

» Részletek