Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. február 17., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiemelt hírek

Elindult a Csömör-Kerepes között közlekedő HÉV

Elindult a  Csömör-Kerepes között közlekedő  HÉV Február 4-én a MÁV-HÉV Zrt. elindította a Csömör-Kerepes között - az ún. hátsó vágányon - közlekedő járatot, mely a jelenleg zajló vasútfejlesztéssel összefüggésben, egyelőre csak hétköznapokon, a délelőtti időszakban közlekedik. A járattal 6 perc alatt juthatunk el a kistarcsai kórházhoz és a csömöri bevásárlóközponthoz (Auchan, Decathlon, Nex Stop).» Részletek

Átadták a Csömör Kincse díjakat

Átadták a Csömör Kincse díjakat A díjat 2015-ben alapította az önkormányzat, mellyel azoknak a helyi polgároknak a munkáját szeretnék elismerni, akik a falu közösségéért szerveztek kreatív, újszerű eseményeket, vagy olyan kiadványokat alkottak meg, amelyek kuriózumnak számítanak, és amelyek tartalma szorosan kötődik Csömör kulturális és társadalmi életéhez.» Részletek

Rövidesen megnyílik az új egészségház

Rövidesen megnyílik az új egészségház December végére készült el a Csömöri Egészségház épülete. Az építkezés az időjárási körülmények miatt egy hónapot csúszott, így január-februárban zajlik a beruházás utolsó fázisa: a bútorozás, a technikai berendezés és az átköltözés a régi Rákóczi utcai és Ady Endre utcai egészségügyi épületekből. Ezzel a térségben először Csömörön létesül új egészségügyi alapintézmény. Az építkezésről és a nyitásról Fábri István polgármestert kérdeztük.» Részletek

Ösztöndíjpályázat középiskolásoknak

Ösztöndíjpályázat középiskolásoknak A Csömöri Kulturális Közalapítvány tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet a 2018-2019-es tanév második félévére, középfokú tanintézmények hallgatói számára.» RészletekHírek

Megoldódik a csatornaprobléma

Megoldódik a csatornaprobléma Benkó Gábor műszaki osztályvezető tájékoztatása szerint véglegessé vált az építési engedélye a csömöri szennyvíztisztító telep korszerűsítésének és bővítésének, így idén elkezdődhet a beruházás. Régóta, húsz éve, egyre nagyobb a terhelése a Vágóhíd utcai csatornaműnek a sok rácsatlakozó új háztartás okozta többletigény miatt, amit még a gyakori, szabálytalan esővíz-rákötések is növelnek.

» Részletek

Kiválasztották az új körzeti orvosokat

A január 31-én megtartott idei első, rendes képviselő-testületi ülésen kiválasztották az új felnőtt és gyermek háziorvosokat. Az önkormányzat által meghirdetett új körzeti orvosi álláshelyekre több mint tíz orvos jelentkezett, végül három gyermekorvos és öt felnőtt háziorvos adta le a jelentkezését. Az orvosokat először a Népjóléti és Kulturális Bizottság hallgatta meg, majd a tegnapi képviselő-testületi ülésen is alkalmuk nyílt a bemutatkozásra.

» Részletek

Új tűzoltóállomás épül

Új tűzoltóállomás épül Az elkövetkező időszakban több közbiztonsági fejlesztés is megvalósul a községben: tűzoltó állomást alakítanak ki, bővítik a polgárőrök irodáját és modernizálják a térfigyelő kamerákat. A fejlesztésekről Pásztor Sándort, az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság elnökét kérdeztük.

» Részletek

Tanácsadással segítik a vállalkozásokat

A kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázatokkal kapcsolatban az önkormányzat szakmai tanácsadással segíteni a helyi vállalkozókat. A díjmentes szolgáltatás során előminősítést végeznek el a vállalkozás számára annak érdekében, hogy az aktuális pályázattal kapcsolatban mielőbb kiderüljön, releváns-e az adott cég számára a pályázat, és ha igen, milyen esélyekkel indulhat el azon, valamint hogyan tudja a vállalkozás optimalizálni fejlesztési elképzelését a sikeres pályázás érdekében.

» Részletek

Az óvoda és iskola épületeinek további fejlesztését és bővítését tervezik

Az idei év első, rendkívüli képviselő-testületi ülésén (január 22-én) Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester tájékoztatta a képviselő-testületet az önkormányzati tulajdonú Kacsóh P. utcai evangélikus óvoda és a Major úti iskolaépület fejlesztési és bővítési terveinek előkészületeiről. A koncepciót mindkét épület esetében az intézményvezetés, a fenntartók és a szülők képviseletével közösen létrehozandó intézményi tanácsában fogják megvitatni az érintettekkel.

» Részletek

Aktuális téma

A szelektív hulladékot február 1-jén és 15-én pénteken viszik el. 
A zöldhulladék-gyűjtés télen szünetel. 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és a Légy ott programmagazin következő száma február 22-én  jelenik meg.

IdőjárásKönyvtárvezetői pályázat

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Sinka István Községi Könyvtár intézményvezető (magasabb vezető) álláshely betöltésére.

» Részletek

Felsőoktatási ösztöndíjpályázat

A Csömöri Kulturális Közalapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet felsőfokú tanintézményben továbbtanulni szándékozó, állandó csömöri lakcímmel rendelkező fiatalok számára.

» Részletek

Jelölések Díszpolgári címre és Csömör Községért emlékéremre

Csömör Nagyközség Önkormányzata a 2019. március 14-én megtartandó ünnepség alkalmából adja át a Csömör Díszpolgára és a Csömör Községért emlékérem kitüntetéseket.

» Részletek

Újabb díjat kapott Csömör

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük a Minősített Közművelődési Intézmény Címet adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában. A díjat, melyet másodszor kapott meg a csömöri művelődési ház, Fábri István polgármester és Szeltner Lászó, a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatója vette át Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól. A csömöri művelődési ház mellett idén tizenhárom intézmény kapott még elismerést.

» Részletek

Mit tehetünk szülőként az iskolai bántalmazás ellen? címmel tartanak előadást

Január 30-án, 18.00 órától Mit tehetünk szülőként az iskolai bántalmazás ellen? címmel tartanak előadást a művelődési házban.

» Részletek

Sebességkorlátozókat helyeztek ki több utcába

Januárban a Nagy Sándor, az Ady Endre és a Mogyoródi utcában helyeztek ki forgalomlassító virágládákat.

» Részletek