Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2014. november 29., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiemelt hírek

Adventi gyertyagyújtás

Adventi gyertyagyújtás A Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében ismét közösen gyújthatjuk meg az adventi időszak gyertyáit a könyvtár előtt, a Hősök terén. A közös énekléssel, forralt borral, teával és finom kaláccsal fűszerezett meghitt ünnepváró programra az adventi vasárnapokon, november 30-án, december 7-én, december 14-én és december 21-én 16 órakor mindenkit nagy szeretettel várnak!» Részletek

Hamarosan megérkezik a Mikulás Csömörre

Hamarosan megérkezik a Mikulás Csömörre December 5-én, pénteken 14 órától 20 óráig Mikulás napi rendezvény lesz a községben. 14 órától Mikulás vonat szállítja az érdeklődőket a Szociális Alapszolgáltatási Központ, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és a Csömöri Tót Hagyományaink Háza között a gyerekeket és szüleiket.» Részletek

Albérlet az asztal alatt - preimerelőadás

Albérlet az asztal alatt - preimerelőadás November 29-én, szombaton 19 órakor kezdődik az Éless-Szín premier előadása, melyen Roland Topor: Albérlet az asztal alatt című két felvonásos, zenékkel tarkított előadását tekintheti meg a közönség.» Részletek

Lombtalanítás lesz decemberben

Lombtalanítás lesz decemberben A összegyűjtött lombot és zöldhulladékot összekötött zsákokban kell az utcákban kihelyezni. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a zsákok szabad kézzel megemelhetőek legyenek! A községben - az eddigi gyakorlattól eltérően - két időpontban zajlik majd a gyűjtés, ezért kérjük, olvassa el figyelmesen a tájékoztatót!» RészletekHírek

Elbírálták a védőnői pályázatokat

Rövid beszámoló Csömör Nagyközség Önkormányzatának 2014. november 27-i képviselő-testületi üléséről.

» Részletek

Irodalmi kávéház

Irodalmi kávéház December 1-én, hétfőn 18.00 órakor irodalmi estre hívunk minden irodalomszerető csömörit a községi könyvtárba. Az Ámor nyilai című programsorozatban a Nők a Bibliában – Delila és társai címmel mesél Solymár Péterné nyugalmazott magyartanár. A sorozat házigazdája Nyikos Edit tanárnő.

» Részletek

XV. Adventi Hangverseny

XV. Adventi Hangverseny December 7-én 17 órától a római katolikus templomban karácsonyváró énekes, zenés áhítat lesz Csömörön.

» Részletek

Karácsonyi koncert a zeneiskolával

Karácsonyi koncert a zeneiskolával A Krammer Teréz Zeneiskola szeretettel vár mindenkit december 17-én 17.30 órakor tartandó karácsonyi hangversenyére. Az ünnepi koncerten a Zeneiskola növendékei és tanárai lépnek fel a csömöri római katolikus templomban. A záró közös éneklés szóljon mindannyiunk örömére!

» Részletek

Állatképek

Állatképek Liu Shilin festőművész munkáiból kiállítás nyílik november 28-án pénteken, 18 órakor a művelődési házban. A kedves állatfigurákat bemutató kiállításon az Amantisz Kamarakórus működik közre.

» Részletek

Aktuális téma

A következő Hírmondó december 12-én jelenik meg.

Üzenőfal

November 21-22-én autógumi- és nikecellgyűjtés lesz a Községgondnokságon.

IdőjárásA Krammer Big Band legújabb sikere

November 15-én immár negyedik alkalommal vett részt Krammer Big Band csoportunk a XIV. Budapesti Big Band Találkozón. A találkozó célja, hogy a résztvevő zenekarok egymás munkáját megismerhessék és egyben szakmai zsűri előtt minősítést szerezzenek, szakmai értékelést kapjanak.

» Részletek

Állásajánlat a művelődési házban

A II. Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretében a Petőfi Sándor Művelődési Háznak lehetősége van 2 fő közfoglalkoztatott alkalmazására. A munkavégzés helye: Petőfi Sándor Művelődési Ház. A közfoglalkoztatási jogviszony időtartama: heti 40 óra 2014 december 8-tól 2015 február 28-ig, remélhetően 2015-ben kormánydöntést követően további 5 hónap lehetséges.

» Részletek

Fordítsa adóforintjait nemes célokra!

A Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. idén is pályázott a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül TAO-s forrásokra. A pályázat fő része az utánpótlás képzés további fejlesztése mellett a Csömöri Sportcsarnok felújításának folytatását tartalmazza. A szövetség döntése értelmében 48.5 M Ft-ot hagytak jóvá a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. részére. Ebből szeretnék a sportcsarnok teljes nyílászáró cseréjét, hőszigetelését megoldani, a tetőszerkezetet meghosszabbítani, túlnyújtani a jelenleginél.

» Részletek

Iparűzési adó

Hamarosan itt az év vége, és ezzel a helyi iparűzési adó (HIPA) feltöltési kötelezettség teljesítésének a határideje is közeledik. Szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy időben fel tudjanak készülni az esetleges helyi iparűzési adóelőleg kiegészítés teljesítésére.

» Részletek

Futóklub indul

A csömöri sport kft. szervezésében futóklub indul november 19-én. Az edzéseket szerdánként az új szabadtéri sportcentrum futópályáján tartják Bosznay Diana, Berendi Antal és Tömör Balázs vezetéséve. Az edzői felügyelet mellett egyéni edzésterv, táplálkozási tanácsadás, öltöző és zuhanyzó használat is benne foglaltatik a tagdíjban.

» Részletek

Templomok éjszakája

Rendhagyó programot kínálnak november 21-én péntek este a csömöri templomokban! A „nyitott templomok éjszakája” est keretében péntek este megnyílnak Csömör templomai. A rövid előadásokkal, énekes-zenés programmal kísért est 19 órakor a katolikus templomban kezdődik, majd 20 órakor az evangélikus templomban folytatódik. A „templomtúrát”egy kis eszem-iszom zárja majd.

» Részletek