Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2014. november 23., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiemelt hírek

Albérlet az asztal alatt - preimerelőadás

Albérlet az asztal alatt - preimerelőadás November 29-én, szombaton 19 órakor kezdődik az Éless-Szín premier előadása, melyen Roland Topor: Albérlet az asztal alatt című két felvonásos, zenékkel tarkított előadását tekintheti meg a közönség.» Részletek

Slam Poetry - Showcase, koncert és verseny

Slam Poetry - Showcase, koncert és verseny November 21-én pénteken, 19 órakor Slam Poetry - Showcase, koncert és verseny lesz a művelődési házban. A Show Case-en fellépnek a hazai Slam szcéna legmeghatározóbb alakjai! A Words Are Melodies formáció koncertjén megzenésített slam szövegeket hallhatunk, a zenekar énekesnője az excsömöri Mavrák Kata! A slam versenyre szabad a nevezés, a zsűri tagjai a meghívott slammerekből és a közönség soraiból kerülnek ki! Írj, tanuld meg, gyakorold és add elő!» Részletek

Templomok éjszakája

Templomok éjszakája Rendhagyó programot kínálnak november 21-én péntek este a csömöri templomokban! A „nyitott templomok éjszakája” est keretében péntek este megnyílnak Csömör templomai. A rövid előadásokkal, énekes-zenés programmal kísért est 19 órakor a katolikus templomban kezdődik, majd 20 órakor az evangélikus templomban folytatódik. A „templomtúrát”egy kis eszem-iszom zárja majd.» Részletek

Lombtalanítás lesz decemberben

Lombtalanítás lesz decemberben A összegyűjtött lombot és zöldhulladékot összekötött zsákokban kell az utcákban kihelyezni. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a zsákok szabad kézzel megemelhetőek legyenek! A községben - az eddigi gyakorlattól eltérően - két időpontban zajlik majd a gyűjtés, ezért kérjük, olvassa el figyelmesen a tájékoztatót!» RészletekHírek

Autógumi- és habosított műanyaghulladék gyűjtési akció

Autógumi- és habosított műanyaghulladék gyűjtési akció November 21-22-én minden csömöri lakos – lakcímkártyája felmutatásával - 2 garnitúra (8 db) felni nélküli autógumit, továbbá motorkerékpár- és bicikligumit ingyen leadhat a Csömöri Községgondnokság területén. Ezenkívül habosított műanyag hulladék (pl.: Hungarocell, Nikecell), műanyag fólia és PET palack elhelyezésére is lehetőséget biztosítunk.

» Részletek

Állatképek

Állatképek Liu Shilin festőművész munkáiból kiállítás nyílik november 28-án pénteken, 18 órakor a művelődési házban. A kedves állatfigurákat bemutató kiállításon az Amantisz Kamarakórus működik közre.

» Részletek

Nyírő József-est

Nyírő József-est A Sinka István Községi Könyvtár és a Gloria Victis Alapítvány november 21-én (pénteken) 18 órai kezdettel Nyírő József-estet rendez. Közreműködik: dr. Medvigy Endre irodalomkutató és dr. Szabó András előadóművész.

» Részletek

Futóklub indul

Futóklub indul A csömöri sport kft. szervezésében futóklub indul november 19-én. Az edzéseket szerdánként az új szabadtéri sportcentrum futópályáján tartják Bosznay Diana, Berendi Antal és Tömör Balázs vezetéséve. Az edzői felügyelet mellett egyéni edzésterv, táplálkozási tanácsadás, öltöző és zuhanyzó használat is benne foglaltatik a tagdíjban.

» Részletek

Fordítsa adóforintjait nemes célokra!

A Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. idén is pályázott a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül TAO-s forrásokra. A pályázat fő része az utánpótlás képzés további fejlesztése mellett a Csömöri Sportcsarnok felújításának folytatását tartalmazza. A szövetség döntése értelmében 48.5 M Ft-ot hagytak jóvá a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. részére. Ebből szeretnék a sportcsarnok teljes nyílászáró cseréjét, hőszigetelését megoldani, a tetőszerkezetet meghosszabbítani, túlnyújtani a jelenleginél.

» Részletek

Aktuális téma

A következő Hírmondó december 12-én jelenik meg.

Üzenőfal

November 21-22-én autógumi- és nikecellgyűjtés lesz a Községgondnokságon.

IdőjárásZizegő klub

Szeretettel hívunk minden érintett szülőt önsegítő klubunkba, aki szeretne egy jót beszélgetni, sorstársakra találni, kiöntené a szívéből örömét, bánatát vagy feltenné kérdéseit. Olyan szülők jelentkezését várjuk, akik megváltozott fejlődésütemű gyermeket / gyermekeket nevelnek, ápolnak, gondoznak.

» Részletek

Dalos

November 20-án, csütörtökön 18 órakor kezdődik Madár Veronika zenés pódiumszínházi estje a művelődési ház pinceklubjában.

» Részletek

Egyenlő bánásmód

Forduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, kisebbséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világmeggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzet vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri.

» Részletek

Facér szülők klubja

Az, hogy facér szülővé válunk, nem feltétlenül jelenti, hogy teljesen magunkra maradunk. Az egyik legfontosabb feladat, hogy saját erőnk mellett felmérjük környezetünk erőforrásait: kire, mikor és milyen feladatok során számíthatunk. Még akkor is, ha nincs a közelben nagymama, akadhat egy lelkiismeretes szomszéd néni, akivel cserealapon köthetünk szerződést., vagy egy klub, amelyhez csatlakozhatunk

» Részletek

A Csömöri Kulturális Közalapítvány ösztöndíjpályázatának nyertesei

A Csömöri Kulturális Közalapítvány kuratóriuma 2014. november 10-én döntést hozott a 2014-2015-ös tanév első félévi ösztöndíj támogatásáról. A pályázatokat egyenként vitatta meg a grémium. Ebben a félévben is elsősorban a tanulmányi eredmények figyelembe vételével határoztuk meg a támogatások összegét.

» Részletek

A nyelvvizsgadíj pályázat nyertesei

Csömöri Kulturális Közalapítvány kuratóriuma legutóbbi ülésén tárgyalta a nyelvvizsgadíj pályázatra beadott jelentkezéseket. A jelenlévők egyenként döntöttek a pályázatokról. A nyertesek néhány napon belül postai úton kapnak értesítést az elnyert összegről!

» Részletek