Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2014. augusztus 30., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiemelt hírek

Fábián Ferenc-emléktorna

Fábián Ferenc-emléktorna Szeptember 6-án rendezik meg a 3. Fábián Ferenc-emléktornát. Ötven éve jutott fel először az elérhető legmagasabb osztályba, azaz NB I-be helyi kézilabda csapat, ezt a jubileumot ünnepelik a rendezvénnyel. Az egész napos program keretén belül, férfi felnőtt és junior csapataink a MAFC, a Ferencváros és a Gödöllő csapatai ellen játszanak. Az aulában tematikus kiállítást rendeznek régi fényképekből, relikviákból.» Részletek

Pályázat az első diplomáért tanulóknak

Pályázat az első diplomáért tanulóknak A Csömöri Kulturális Közalapítvány augusztus 29-éig várja a továbbtanulni szándékozó helyi fiatalok pályázatát, melynek célja, hogy hozzájáruljanak azoknak a tehetséges fiataloknak a továbbtanulásához, akik első diplomájuk megszerzését jó tanulmányi eredményeik ellenére is csak költségtérítéses képzésben kezdhetik meg 2014 őszén.» Részletek

Ismét pályázhatnak a csömöri középiskolások

Ismét  pályázhatnak a csömöri középiskolások A Csömöri Kulturális Közalapítvány tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet a 2014 / 2015 –ös tanév első félévére középfokú tanintézmények hallgatói számára. A pályázatokat október 30-áig kell beadni.» Részletek

Tudnivalók az önkormányzati választásokról

Tudnivalók az önkormányzati választásokról Október 12-én 06.00 és 19.00 óra között adhatjuk le voksunkat a helyi önkormányzati képviselőkre és polgármesterjelöltekre. Ugyanekkor a nemzetiségi önkormányzati képviselők választására is sor kerül. Fontos különbség a parlamenti választásokhoz képest, hogy akik nemzetiségi önkormányzati választásra jogosultak, azok a helyi önkormányzati választáson is szavazhatnak!» RészletekHírek

Középhegyi piknik

Középhegyi piknik A kialakulóban lévő Laky-parkban batyus mulatságot szervezünk. Találkozzunk a Laky-parkban és a játszótéren szeptember 6-án szombaton 15.00 órakor!

» Részletek

Áramszünet lesz szeptember 2-án

Áramszünet lesz szeptember 2-án A Major úton és környékén szeptember 2-án, kedden 8-16 óra között áramszünet lesz.

» Részletek

Október végéig lehet pályázni a nyelvvizsgadíjra

Október végéig lehet pályázni a nyelvvizsgadíjra A nyelvvizsgadíj támogatására október végéig adhatják be pályázatukat a felsőoktatási intézményben tanuló csömöri fiatalok. Az év elején, a Csömöri Kulturális Közalapítvány által meghirdetett pályázaton minden olyan csömöri állandó lakos indulhat, aki felsőfokú közoktatási intézmény nappali tagozatos tanulója.

» Részletek

Béke téri esték

Béke téri esték Találkozzunk ismét a Felvári Söröző kerthelyiségében, szeptember 6-án, szombaton 16.00 órakor. Aki teheti, hozzájárulásként egy tálka házi süteményt hozzon.

» Részletek

Aktuális téma

A Rákóczi utca teljes felújítása szeptember elején is zajlik majd. Az iskola megkezdése miatt az eddigi forgalom jelentősen megnő, ezért kérjük, hogy aki teheti, a Laky-park bekötőútját  használja.

Üzenőfal

Szeptember elején közvilágítást építenek ki a gyalogosok és kerékpárosok számára az aluhídnál.

IdőjárásAkvarellkiállítás

Augusztus 29-én nyílik meg a művelődési házban Tálosné Violányi Mariann kiállítása.

» Részletek

Rókák és vaddisznók a kertekben

Az utóbbi időben egyre több bejelentés érkezik arról, hogy rókák mennek be házakba, kertekbe, amelynek során elpusztítják a baromfit, illetve a vaddisznók kárt tesznek a veteményben. Sajnos a különböző építkezések miatt a vadak élettere egyre kisebb lesz, így ezek a jelenségek mindennapossá válhatnak.

» Részletek

Kolompos táncház

Augusztus 30-én ismét Kolompos táncház várja a gyerekeket.

» Részletek

A szülők is segítenek

Bizonyára többen is hallottak már róla, hogy a Csömöri Mátyás Király Általános Iskolában dolgozó tanárnő lakása is lakhatatlanná vált a júliusban, egy a fővárosban keletkezett lakástűz során.

» Részletek

Családi nap, díjlovasokkal

Családi napot tart többféle színes programmal az Auchan Liget Áruház augusztus 30-án az üzletközpont parkolójában. Miután az áruház cukrászata évek óta tortákat készít a Csömör Kupa pónis győzteseinek, ezért viszonzásként az áruház előtti füves területen szombaton déltől a Csömöri LTKE öt lóval készül bemutatni a lovas kiképzés folyamatát.

» Részletek

Elkészült a csömöri csellisták lemeze

A CD felvétel gondolata már egy éve foglalkoztatja a Krammer Teréz Zeneiskola cselló tanszakát és tanárát Nagyné Bartha Annát. A vonós hangzás különösen igényes volta miatt ez csak nagyobb növendékekkel valósítható meg - ezért egy pályázati lehetőséget kihasználva – az évek óta együtt muzsikáló csellista növendékek elkészítették első lemezüket.

» Részletek