Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2014. október 23., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Kiemelt hírek

Az önkormányzati választás eredeményei

Az önkormányzati választás eredeményei Az október 12-ei választásokon Csömörön a választópolgárok mintegy 50,2%-a járul a szavazóurnákhoz. A választásokat a Csömöri Civil Egyesület nyerte, szinte elsöprő győzelemmel: a következő öt évben is Fábri István lesz a polgármester, aki 7 Csömöri Civil Egyesület és 1 Demokrata Kör Egyesület Csömörért - Szeretlek Csömör képviselővel dolgozik majd együtt az alábbiak szerint:» Részletek

Fáklyás felvonulás

Fáklyás felvonulás November 1-én szombaton 17 órakor a Szlovák Háztól fáklyás felvonulás indul a csömöri temetőbe, ahol őseinkre emlékezve megkoszorúzzuk a szlovák feliratú síremléket.» Részletek

Megemlékezés az 1956-os forradalom tiszteletére

Megemlékezés az 1956-os forradalom tiszteletére Szeretettel meghívjuk Csömör polgárait az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulója alkalmából tartandó ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra, melyet 2014. október 22-én szerdán, 18.00 órakor tartunk a Petőfi Sándor Művelődési Házban és a Hősök terén.» Részletek

Megnyílt a szabadtéri sportcentrum

Megnyílt a szabadtéri sportcentrum Több száz csömöri gyerek és sportoló vette tegnap birtokba a vadonatúj futópályát, távolugrópályát, teniszpályát, valamint a szabadtéri kondiparkot. A központ megnyitásával jelentősen emelkedik a csömöri általános iskola testnevelésóráinak színvonala, de a szakosztályi sportágak edzései, valamint a sportolási lehetőségek száma is bővül majd.» RészletekHírek

Meghívó

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. október 27-én, hétfőn 18.00 órakor tartja alakuló ülését, amelyre tisztelettel meghívom.

» Részletek

A „Csömör kincsei” programsorozat játékának nyertesei

A „Csömör kincsei” programsorozat játékának nyertesei Az augusztus 20. és október 5. között meghirdetett pecsétgyűjtő játék nyertesei a következők.

» Részletek

Kéknyelv betegség a szarvasmarhák között

Kéknyelv betegség a szarvasmarhák között A NÉHIB az októberi vizsgálatok alapján Csongrád megyében a szarvasmarha állományban kéknyelv betegséget talált. Ezért a kitörések körüli legalább 100 km sugarú kör által határolt területre védőkörzetet, illetve a védőkörzet körüli 50 km széles sáv területére megfigyelési körzetet rendeltek el.

» Részletek

Zizegő klub

Zizegő klub Szeretettel hívunk minden érintett szülőt önsegítő klubunkba, aki szeretne egy jót beszélgetni, sorstársakra találni, kiöntené a szívéből örömét, bánatát vagy feltenné kérdéseit. Olyan szülők jelentkezését várjuk, akik megváltozott fejlődésütemű gyermeket / gyermekeket nevelnek, ápolnak, gondoznak.

» Részletek

Beszélgetés John Gray-el

 Beszélgetés John Gray-el Mindenkit szeretettel hívunk és várunk az október 28-án, kedden 18 órakor kezdődő beszélgető estre a Sinka István Községi Könyvtárba.

» Részletek

Aktuális téma

A Szent László utca  a felújítási munkálatok miatt - az időjárástól függően -október 27-29-e között le lesz zárva.

Üzenőfal

Elkészült a  gyalogosok és kerékpárosok számára a közvilágítás az  alumínium hídnál, illetve befejeződött a Kakastelep utcáinak aszfaltozása is.

IdőjárásA nemzetiségi önkormányzati választás eredményei

Az október 12-ei önkormányzati választáson csömörön szlovák és német nemzetiségi voksolások is folytak. A regisztrált nemzetiségi szavazók a szlovák önkormányzatba 4, míg a német önkormányzatba 3 képviselőt választhattak.

» Részletek

Változás a Karitász bál időpontjában

A Karitász bált a menet közben felmerült nehézségek miatt október 25. helyett új időpontban, november 28-án, pénteken este rendezzük meg 18.30 órától a Művelődési Házban, változatlan programmal.

» Részletek

Felújítják a beázott csoportszobákat

Október 15-től kezdik el a tető vízelvezetési problémáinak javításait, valamint a beázott csoportszobák felújítását a Laky utcai óvoda épületében. A óvoda szeptemberben jelezte, hogy az önkormányzat által felújításra biztosított éves 20 millió forintos, valamint az 1,2 millió forintos karbantartási keretbe már nem fér bele az említett problémák megszüntetése.

» Részletek

Új eszközöket kaptak a csömöri tűzoltók

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és a Csömöri Közbiztonsági Bűnmegelőző Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület között létrejött megállapodás szerint a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázaton a csömöri önkéntes tűzoltóság (CSÖTE) több mint 1 millió forintos támogatásban részesült.

» Részletek

Emléktábla avatás

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Csömör Nagyközség Önkormányzata és a Gloria Victis Alapítvány emléktábla avatást tart dr. Marinovich Endre (1914-1977) tűzoltó ezredes születésének 100. évfordulója, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából. Az ünnepség időpontja: október 20. hétfő 15 óra, Emlékmű köz

» Részletek

Csömör számíthat a kormányzati támogatásra

„A kormányzat az önkormányzati választások után nem azt fogja nézni, hogy melyik városvezetés „milyen színű”, hanem azt, hogy mi a programja, hogyan tud gazdasági növekedést elérni – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában.”

» Részletek